Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Završetak radova iduće godine

Vinkovačkom vodovodu i kanalizaciji odobreni projekti vrijedni 7,3 mil. kn

Vinkovački vodovod
Foto: Branimir Bradarić
Jedan od odobrena dva projekta nalazi se na području Općine Vođinci i Općine Stari Mikanovci, a drugi obuhvaća Općinu Markušicu

Među ukupno 74 projekata na razini Hrvatske, vrijednih ukupno 300 milijuna kuna i gdje potpora iznosi i do 100 posto ukupno prihvatljivih troškova, Vinkovačkom vodovodu i kanalizaciji odobrena su dva projekta vrijedna 7,3 milijuna kuna koja će se koristiti kroz mjere Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske.

Jedan od odobrena dva projekta nalazi se na području Općine Vođinci i Općine Stari Mikanovci, a odobreno je ulaganje u sustav vodoopskrbe kroz rekonstrukciju postojećih cjevovoda u dužini od 6,8 kilometara. Osim rekonstrukcije dijela vodoopskrbnog sustava, na predmetnoj trasi obaviti će se i rekonstrukcija 500 postojećih kućnih priključaka.

Vrijednost ove investicije je 5,2 milijuna kuna. Drugi projekt obuhvaća Općinu Markušicu, mjesto Karadžićevo, gdje će se provoditi izgradnja vodoopskrbnog sustava u cijelom mjestu. Dužina buduće izgrađene mreže iznosi 4,4 km a procijenjena vrijednost investicije je 2,1 milijun kuna.

- Nakon potpisivanja ugovora Vinkovački vodovod i kanalizacija d.o.o. kreće u realizaciju ova dva projekta. Slijedi raspisivanje javne nabave te odabir izvođača radova. Planirani završetak izvođenja radova je u 2018.godini - navode iz Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije.