Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Međunarodni zeleni tjedan Berlin 2020.

Vinkovci na svjetskom sajmu poljoprivrede

Foto: Grad Vinkovci
Sudjelovanje na ovom sajmu važno je za promociju hrvatske poljoprivrede i prehrambene industrije te iznimna prilika za uspostavu poslovnih kontakata s izlagačima i investitorima zainteresiranima za suradnju i potencijalna ulaganja u naš kraj, rekao je Bosančić

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić sa suradnicima boravio je u službenom posjetu svjetskom sajmu poljoprivrede i prehrambene industrije „Međunarodni zeleni tjedan Berlin 2020.“, koji se održava od 17. do 26. siječnja. 

Tijekom 2019. godine Vinkovci su bili jedno veliko gradilište Gradile su se ceste, nogostupi, parkirališta, dječja igrališta, uređivalo groblje...

Uz veliko gospodarsko značenje Berlinski sajam predstavlja međunarodni događaj na kojem se pored gospodarskih delegacija okupljaju visoki predstavnici EU, ministri i visoki dužnosnici brojnih zemalja i međunarodnih organizacija. Sajam je službeno otvorila njemačka ministrica poljoprivrede Julija Klöckner, a u ime RH bili su predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović i veleposlanik Hrvatske u Njemačkoj Gordan Bakota.

S obzirom na to da Hrvatska trenutačno predsjeda Vijećem Europske unije, sudjelovanje na ovom sajmu doprinijet će međunarodnoj prezentaciji i prepoznatljivosti Hrvatske u gospodarskom, poljoprivredno-prehrambenom, ali i turističkom kontekstu.

VRIJEDNO 1,5 MILIJUNA KUNA Vinkovačkoj bolnici tri nova ultrazvučna uređaja

– Naša Hrvatska, a pogotovo Slavonija, ima sve prirodne preduvjete za snažan gospodarski razvoj kako bi bila žitnica Europe. Sudjelovanje na ovom sajmu važno je za promociju hrvatske poljoprivrede i prehrambene industrije te iznimna prilika za uspostavu poslovnih kontakata s izlagačima i investitorima zainteresiranima za suradnju i potencijalna ulaganja u naš kraj – rekao je Bosančić.

Na sajmu u Berlinu sudjelovalo je 50-ak hrvatskih izlagača.