Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Tijekom 2019. godine Vinkovci su bili jedno veliko gradilište

Gradile su se ceste, nogostupi, parkirališta, dječja igrališta, uređivalo groblje...

1/2
Foto: Branimir Bradarić
Gradilo se i radilo puno, a tako planiramo nastaviti i ove godine – poručio je gradonačelnik Ivan Bosančić

Tijekom protekle godine u Vinkovcima intenzivirani su radovi na projektu „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Vinkovci, Otok, Ivankovo i Cerna“ koji se s više od 70 posto sufinancira iz sredstava Kohezijskog fonda Europske unije, dok se preostali iznos sufinancira nacionalnim sredstvima, odnosno sredstvima državnog proračuna, Hrvatskih voda te jedinica lokalne samouprave.

Gradsko kazalište Joza Ivakić Kazalište su punili mjuzikli za djecu “Pepeljuga” i “Crvenkapica”

Riječ je o projektu vrijednom 384 milijuna kuna. U promet je puštena i istočna obilaznica koja je rasteretila promet kroz središte grada, a samim tim doprinijela i sigurnosti prometa u 
gradu.

Pomoć s tribina

– Gradilo se i radilo puno, a tako planiramo nastaviti i ove godine. Želja nam je da građanima Vinkovaca kvalitetu života podignemo na višu razinu. Puno nam u planiranju i realizaciji svih tih projekata znače i javne tribine koje organiziramo u svim mjesnim odborima i gdje u direktnom kontaktu s građanima doznajemo koje su njihove potrebe i prioriteti, što im je važnije, a što može čekati – kaže gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Dodaje kako se na komunalnoj infrastrukturi radilo do samoga kraja godine jer su to omogućile povoljne vremenske prilike što je maksimalno iskorišteno. Kada je riječ o prošloj godini, ona je završila s uređenjem parkirališta iza Zavoda za zapošljavanje s 30 parkirališnih mjesta ukupne vrijednosti 240 tisuća kuna. Uredilo se i parkiralište kod Policijske uprave vukovarsko-srijemske i Centra za socijalnu skrb Vinkovci. Uređivale su se i ceste, radilo se i na javnoj rasvjeti, odnosno zamjeni LED svjetiljki, a poseban naglasak stavljen je na gradnju i uređenje dječjih igrališta na čemu se planski radi. Tijekom prošle godine sagrađena su igrališta u mjesnim odborima Stjepana Radića, Centar, Zagrebački blok, Vinkovačko Novo Selo i Mala Bosna ukupne vrijednosti gotovo 780 tisuća kuna. U naselju Slavija uređen je cijeli kompleks za okupljanje građana koji obuhvaća dječje igralište, sportski teren i sjenicu ukupne vrijednosti veće od 900 tisuća kuna.

Karlovačka Zvijezda veliko gradilište u sklopu višemilijunske revitalizacije povijesnog središta grada Ove godine započet će i preuređenje bivše vojarne u županijski Centar kompetencija

Radovi na nadvožnjaku

Posebno važna investicija u prošloj godini bilo je uređenje središnjeg gradskog parka, a radovi su obuhvatili komunalnu infrastrukturu, spomeničke sastavnice i zelenilo.

U 2019. godini dovršen je i cijeli postupak nužan da započnu radovi na nadvožnjaku Borinci, a početak se očekuje ove godine. To je projekt vrijedan gotovo 80 milijuna kuna. Pripremljen je i projekt smanjenja gubitaka u vodoopskrbnom sustavu Vinkovaca vrijedan 24 milijuna kuna kojega financiraju Hrvatske vode s 80% i Grad Vinkovci s 20%. 

Božić i Nova godina Prijam za vinkovačke gospodarstvenike