Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
ULAGANJA U KULTURU

Više novca za gradske ustanove

Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
Pročelnica ovoga gradskog odjela Marija Liščić Drmić ističe kako se znatna sredstva izdvajaju i za obnovu spomenika

Vinkovci se mogu pohvaliti s više od 8000 godina kontinuiranog života na prostoru grada pa su i aktivnosti gradskog Upravnog odjela za kulturu i turizam brojne. Iz godine u godinu rastu sredstva koja se izdvajaju za rad gradskih ustanova.

ADVENT U VINKOVCIMA Sve će biti prilagođeno epidemiološkim mjerama

Primjerice, za Gradski muzej u 2017. iz gradskoga proračuna izdvojeno je 2,2 milijuna kuna, dok su u 2020. planirano gotovo 2,5 milijuna kuna za muzejsku djelatnost. Isto tako za Gradsku knjižnicu i čitaonicu Vinkovci u protekle 3 godine iz proračuna grada Vinkovaca, osim sredstava za redovit rad, financirala se i nabava knjižne građe, ali i razni programi, akcije i manifestacije i brojne druge knjižničarske aktivnosti. U 2017. ukupno je za potrebe ove ustanove izdvojeno više od 2,1 milijun kuna, dok su u ovoj godini planirana sredstva u iznosu od 2,7 milijuna kuna. I Gradsko kazalište “Joza Ivakić” bilježi povećanje prihoda od strane Grada – u ovoj godini raspolagali su s 1,6 milijuna kuna, u odnosu na 1,3 milijuna kuna prije tri godine.

Ilustracija Odobreni svi projekti iz Programa poticanja – ulaganje u tehnologiju i ljudske potencijale 2020. Grad Vinkovci isplatio više od 1,2 milijuna kuna potpora i osigurao povećanje plaće za 113 zaposlenih

Pročelnica ovoga gradskog odjela Marija Liščić Drmić ističe kako se znatna sredstva izdvajaju i za obnovu spomenika. Posebno ističe unutarnje i vanjsko uređenje zgrade Arhiva u Vinkovcima i gradnju nove zgrade knjižnice, koji su njihova dva najveća i najopsežnija projekta. Pročelnica kaže kako imaju i brojne planove u 2021. Najavljuje se energetska obnova zgrada kulturnih ustanova, postavljanje spomenika hrvatskim braniteljima u Ul. Josipa Lovretića, kao i provedba projekta rekonstrukcije i dogradnje nekadašnje crkve sv. Ilije na Meraji.