Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
Osigurali novac

Više od 100 tisuća kuna vrijedna oprema jaskanskim vatrogascima

vatrogasci
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
U Jastrebarskom djeluje 23 vatrogasna društva, a nova oprema doprinijet će učinkovitijim i kvalitetnijim izvršavanjima svih zadaća prilikom vatrogasnih intervencija

Vatrogasnim postrojbama DVD-a s područja Vatrogasne zajednice grada Jastrebarskog podijeljena je vatrogasna oprema koja je nabavljena krajem 2016. godine i početkom 2017. Riječ je o opremi u vrijednosti većoj od 100.000,00 kuna, a sredstva za nabavku opreme osigurana su iz proračuna Grada Jastrebarskog, Vatrogasne zajednice grada Jastrebarskog, Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije, Zagrebačke županije i Hrvatske vatrogasne zajednice.

"Grad Jastrebarsko svake godine za Vatrogasnu zajednicu grada Jastrebarskog osigurava značajan iznos iz Proračuna, a isto tako smo se uključili u program Hrvatske vatrogasne zajednice i Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije kako bi nabavili potrebnu opremu za naše vatrogasce. U Jastrebarskom djeluju 23 vatrogasna društva koja su nosioci mnogih društvenih aktivnosti, a ono najvažanije, brinu o sigurnosti naših građana i zaštiti od požara", rekao je zamjenik gradonačelnika Stipe Bučar u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Cvetkoviću.

Nabavljeno je ukupno 70 vatrogasnih cijevi profila 75 mm, 50 vatrogasnih cijevi profila 52 mm, 20 kombinezona za šumske požare, jedna motorna pila, jedna potopna pumpa, te sustav za navigaciju i praćenje vozila prilikom izlaska na intervencije, izvijestili su iz gradske uprave.

Ova oprema rezultat je aktivnog sudjelovanja Vatrogasne zajednice grada Jastrebarskog i osiguravanja sredstava u projektima nabavke opreme iz programa nabavke opreme VZ Zagrebačke županije, Hrvatske vatrogasne zajednice iz HOLISTIC projekta kojeg financira EU, kao i Župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića. Vatrogasna oprema dodijeljena je svim vatrogasnim postrojbama s područja grada Jastrebarskog i doprinijeti će učinkovitijim i kvalitetnijim izvršavanjima svih zadaća prilikom vatrogasnih intervencija.