Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci 800 pregleda
58 skupina

Više od 2.500 malih folkloraša na mimohodu Dječjih Vinkovačkih jeseni

Dječje Vinkovačke jeseni
1/3
Foto: Branimir Bradarić
Nakon mimohoda središtem grada na pozornici, u šatoru Vinkovačkih jeseni, održan je drugi dio Međužupanijske smotre dječjih folklornih skupina. U tom dijelu nastupilo je 12 skupina malih folkloraša iz Osječko- baranjske, Međimurske, Brodsko-posavske, Zagrebačke, Sisačko-moslavačke, Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske županije i Grada Zagreba

U sklopu 52. Vinkovačkih jeseni, koje su otvorene u petak, danas je održan mimohod Dječjih Vinkovačkih jeseni. Središtem Vinkovaca prošlo je više od 2.500 djece iz 58 dječjih folklornih skupina iz cijele Hrvatske. Mališani su i ove godine bili odjeveni u narodne nošnje kraja iz kojega su došli i kojega predstavljaju.

Organizatori podsjećaju kako su Dječje Vinkovačke jeseni utemeljene 1970. godine, odnosno, svega četiri godine nakon što su održane prve Vinkovačke jeseni koje su vrlo brzo postale manifestacija tradicijske kulture prepoznatljiva u cijeloj Hrvatskoj, ali i šire.

Dječje Vinkovačke jeseni vrlo brzo su postale iznimno popularne i posjećene. Nakon mimohoda središtem grada na pozornici, u šatoru Vinkovačkih jeseni, održan je drugi dio Međužupanijske smotre dječjih folklornih skupina. U tom dijelu nastupilo je 12 skupina malih folkloraša iz Osječko- baranjske, Međimurske, Brodsko-posavske, Zagrebačke, Sisačko-moslavačke, Varaždinske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske županije i Grada Zagreba. 

Ovogodišnje Vinkovačke jeseni prepune su najrazličitijih manifestacija. Organizatori su pripremili 60-ak manifestacija iz tradicijske kulture, ali i niz folklornih, kulturnih, gospodarskih, zabavnih i sportskih priredbi tako da svatko od posjetitelja može pronaći nešto za sebe. Očekuje se kako će ovogodišnje Vinkovačke jeseni imati oko 150.000 posjetitelja iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva.