Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
TEČAJ INFORMATIKE PROVODI SE OD 2010. GODINE

Više od 200 jaskanskih umirovljenika informatički pismeno

Foto: Grad Jastrebarsko
Osam polaznika 18. grupe primilo diplome o uspješnom završenom tečaju

Tečaj informatike za osobe treće životne dobi provodi se od 2010. godine te je do sada ukupno 208 jaskanska umirovljenika informatički opismenjena.

Skulptura pupoljak u Jastrebarskom Šetnica Klanjec Zanimljiva skulptura pupoljka na omiljenoj šetnici Jaskanaca

Polaznici 18. grupe koju je činilo osam umirovljenika u četvrtak su primili diplome o uspješnom završenom tečaju. Tom se se prilikom zahvalili Gradu Jastrebarskom zbog mogućnosti pohađanja besplatnog projekta koji će im proširiti horizonte i biti korisno iskustvo za budućnost. 

Ovaj se dugogodišnji projekt, koji se provodi dva puta godišnje, financira iz proračuna. Uz njega se, u suradnji sa Centrom za kulturu provodi i besplatan tečaj engleskog i njemačkog jezika, u suradnji sa Sportskom zajednicom grada Jastrebarskog za umirovljenike se organizira i besplatno vježbanje, a također, svake se godine iz gradskog proračuna isplati i oko 1600 božićnica za najstarije sugrađane. 

Završen informatički tečaj za umirovljenike Vratili se u đačke klupe i ovladali osnovama informatike te naučili koristiti pametne telefone

Uz čestitke, diplome o uspješno završenom tečaju jaskanskim umirovljenicima uručili su ravnateljica Centra za kulturu, Nikolina Ribarić, i zamjenik gradonačelnika, Stipe Bučar.