Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Završen informatički tečaj za umirovljenike

Vratili se u đačke klupe i ovladali osnovama informatike te naučili koristiti pametne telefone

Foto: orahovica.hr
Gradonačelnica Ana-Marija Petin čestitala je polaznicima na uspjehu poručivši da će Grad vrlo brzo organizirati novi tečaj

U Gradu Orahovici prepoznali su potrebu informatičkog opismenjavanja sugrađana treće životne dobi. Vođeni tom idejom, organizirali su tečaj Osnove informatičke pismenosti, čiji je cilj bio osposobljavanje polaznika za efikasno korištenje osnovne informatičke opreme i interneta u osobnom i društvenom životu te u komunikaciji.

Diplomanti iz Orahovice Svečana promocija diplomanata Orahovica dobila prve magistre fizioterapije

Zadovoljni umirovljenici

Sudjelovali su članovi dviju gradskih umirovljeničkih udruga koji su se veselo vratili u đačke klupe. Jedina razlika bila je u tome što im je, umjesto bilježnice i olovke, obavezan školski pribor ovaj put predstavljalo računalo.

Tečaj je organizirao Grad Orahovica, a provela tvrtka Bit Computers iz Orahovice, kojoj je povjereno podučavati generaciju koja se u ranijem periodu života nije pobliže susretala s tom vrstom tehnologije.

Polaznici tečaja izrazili su zadovoljstvo inicijativom gradskih čelnika jer, kako su rekli, informatički pismen čovjek i u trećoj životnoj dobi može i želi biti koristan svojoj zajednici.

Tijekom 22 školska sata, koliko je trajao tečaj, 29 polaznika učilo je o građi računala, operacijskom sustavu Windows, aplikaciji Office, korištenju elektroničke pošte i interneta. Posljednjeg dana tečaja članovi Savjeta mladih Grada Orahovice, koji je predvodila predsjednica Marta Gali, polaznike su učili korištenju društvenih mreža na pametnim 
 telefonima.

Uručeno vozilo DVD-u Gradonačelnica uručila ključeve novog vozila Riješen akutni problem orahovačkog vatrogastva – dobili novu cisternu

Darovala zbirku poezije

Tom prilikom polaznike je pozdravila i gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin, koja im je čestitala na uspjehu poručivši kako će Grad vrlo brzo organizirati i novi tečaj jer zainteresiranih ponovo ima.

Gradonačelnica je također poručila kako je briga o starijim sugrađanima jedan od prioriteta aktualne gradske vlasti te kako će im život, a nakon spoznavanja korisnosti i mogućnosti interneta, sigurno biti kvalitetniji i sadržajniji.

Jedna od polaznica tečaja, Orahovčanka Dragica Sekulić na prigodnoj je svečanosti gradonačelnici Petin u ime zahvale za organizirani tečaj i brigu o populaciji treće životne dobi poklonila svoju zbirku poezije “Ljubav nije grijeh”.