Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Gradonačelnica uručila ključeve novog vozila

Riješen akutni problem orahovačkog vatrogastva – dobili novu cisternu

Uručeno vozilo DVD-u
Foto: orahovica.hr
Zapovjednik DVD-a Orahovica Robert Orina rekao je kako je projekt kupnje novog vozila realiziran nakon gotovo godinu i pol rada

Svečanim uručenjem ključeva, gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin predala je orahovačkom DVD-u novu vatrogasnu cisternu na korištenje. Time je riješen akutni problem orahovačkog vatrogastva. Svečanosti su prisustvovali čelnici orahovačkog DVD-a, predstavnici dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Crnca, Dolaca, Čačinaca i Crkvara te vlasnik i direktor tvrtke “MV Vozila”.

umirovljenici Danas počinje isplata Umirovljenicima ove godine dvostruko veće božićnice

U vlasništvu vatrogasaca

Zapovjednik DVD-a Orahovica Robert Orina rekao je kako je projekt kupnje novog vozila realiziran nakon gotovo godinu i pol rada.

– Protupožarna zaštita u Orahovici ostala je nakon odluke Ministarstva gospodarstva o dislokaciji vozila na jednom starom trošnom vozilu i nismo mogli normalno obavljati poslove. Gradonačelnica Petin prepoznala je naš problem i nakon mnoštva odrađenih sastanaka odlučila je sredstvima gradskog proračuna kupiti novo vozilo i na tome joj od srca hvala. Moram napomenuti kako je ovo vozilo sada u vlasništvu DVD-a Orahovica i nitko nam ga više ne može otuđiti. Ono će služiti samo za zaštitu i spašavanje građana Orahovice – rekao je zapovjednik Orina.

Gradonačelnica Petin kazala je kako je ovim činom samo ispunila dano obećanje orahovačkim vatrogascima.

Za bolju sigurnost građana

– Orahovica je dobila vozilo od Ministarstva gospodarstva, no kamion nije u vlasništvu orahovačkog DVD-a, što predstavlja veliki problem – rekla je Petin, zahvalivši svim vatrogascima i dobrovoljnim društvima na odrađenim poslovima tijekom godine.

Čuvanje okoliša i povezivanje Jezera s gradom U Orahovicu stiglo šest električnih bicikala, moći će ih koristiti građani i turisti

– Razgovarali smo o ovom problemu godinu i pol. Dobili smo vozilo, ali za potrebe bilo koga drugog to vozilo je moglo biti oduzeto. Odlučili smo prekinuti tu praksu i kupiti novo vozilo koje je sada u našem vlasništvu. Ova godina nije bila laka bilo jer je bilo puno intervencija, no sve su na naše zadovoljstvo odrađene vrlo profesionalno. Naši sugrađani sada se mogu osjećati još sigurnije i zaštićenije – naglasila je Petin.

Vozilo je kupljeno u Svetom Ivanu Zelini u tvrtki “MV vozila,” a vrijednost vozila s dodatnom opremom iznosi više od 820 tisuća kuna. Novo vatrogasno vozilo opremljeno je cisternom kapaciteta 8 tisuća litara, rasvjetnim stupom, vodenim topom te svom ostalom opremom potrebnom za gašenje požara.