Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Danas počinje isplata

Umirovljenicima ove godine dvostruko veće božićnice

umirovljenici
Foto: Patrik Macek/PIXSELL/ilustracija
Nakon uskrsnice, po prvi puta i božićnica će biti isplaćena u iznosu od 200 kuna, što je 100 posto više u odnosu na prijašnje godine

Grad Orahovica na čelu s gradonačelnicom Anom – Marijom Petin i ove je godine osigurao sredstva za isplatu božićnice umirovljenicima, socijalno ugroženim osobama te osobama s invaliditetom koje primaju pomoć iz gradskog proračuna i Centra za socijalnu skrb.

Božićnice umirovljenicima Pomoć sugrađanima u potrebi Božićnice za umirovljenike od 100 do 250 kuna

Nakon uskrsnice, po prvi puta i božićnica će biti isplaćena u iznosu od 200 kuna, što je 100 posto više u odnosu na prijašnje godine.

Pravo na božićnicu imaju umirovljenici s područja Orahovice čija mirovina ne prelazi 2000 kuna. Umirovljenici koji ostvaruju pravo na inozemnu mirovinu imaju pravo na isplatu božićnice, ako zbroj mirovine iz inozemstva i mirovine koju primaju od HZMO–a ne prelazi iznos od 2000 kuna. Isplata božićnica obavljat će se od danas (ponedjeljak) do petka, 13. prosinca od 8 do 14.30 sati na blagajni Gradske uprave.

– Naši sugrađani treće životne dobi svojim su životom zadužili naš grad i zavrjeđuju svaku danu kunu. Želim im puno zdravlja te lijepe i ugodne nadolazeće blagdane – kazala je gradonačelnica Ana–Marija Petin.

Zahtjevi se zaprimaju u Gradu Slatini još danas Božićnice za umirovljenike od 200 kn

Prilikom isplate božićnice umirovljenici su dužni predočiti osobnu iskaznicu i posljednji odrezak isplaćene mirovine, a korisnici socijalne pomoći osobnu iskaznicu.

Iz Gradske uprave pozivaju sve koji ostvaruju pravo na isplatu božićnice da to urade u navedenom terminu, jer njegovim istekom prestaje i pravo na isplatu.