Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Čuvanje okoliša i povezivanje Jezera s gradom

U Orahovicu stiglo šest električnih bicikala, moći će ih koristiti građani i turisti

Foto: orahovica.hr
Postavili smo tri stajališta, na Trgu Damira Hornunga u Doljanima, u središtu grada kod hotela Dukat i na izletištu Jezero, rekla je gradonačelnica

U Orahovicu je nedavno stiglo šest električnih bicikala koji su nabavljeni uz sufinanciranje Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti, u vrijednosti 30 tisuća kuna.

Sjećanje na heroja Obilježena 5. godišnjica smrti brigadira Pave Vukelića

Tri stajališta

– Sve ide svojim tijekom kako smo i najavljivali. Prvo smo postavili stajališta za bicikle, na tri lokacije, a potom krenuli u nabavu bicikala. Oni su stigli u Orahovicu, mi smo ih preuzeli i sada ćemo ih zbrinuti do proljeća, kada ćemo ih dati na korištenje našim sugrađanima, ali i turistima – rekla je prilikom preuzimanja bicikala gradonačelnica Orahovice Ana–Marija Petin.

Podsjetimo, na temelju Javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava, a u sklopu programa razvoja turističke infrastrukture, Grad Orahovica je od Ministarstva turizma dobio bespovratna sredstva u iznosu od 211 tisuća kuna, namijenjenih za projekt stajališta za e-Bicikle. Vrijednost ukupne investicije je 429 tisuća kuna. Zamišljeno je da se projektom koji doprinosi poboljšanju i unapređenju turističke ponude povežu Jezera s gradom i gradskim znamenitostima.

Posjet bebama Poklon-paketi i dvostruko veće naknade za najmlađe

– Postavili smo tri stajališta, na Trgu Damira Hornunga u Doljanima, u središtu grada kod hotela Dukat i na izletištu Jezero. Stajališta imaju četiri električna postolja i ekran od 17 inča koji je osjetljiv na dodir. Stajališta su energetski neovisna, jer svu energiju dobivaju iz solarnih panela, a potom je pohranjuju u akumulatore – rekla je Petin.

Veliki potencijal

Cikloturizam je prepoznat kao turistički proizvod s velikim potencijalom na području cijele Slavonije. Imajući u vidu svjetske trendove i sve veću popularnost razgledavanja destinacija biciklom, projekt je od velike važnosti za Orahovicu jer omogućuje proširenje turističke ponude i jačanje cikloturizma te doprinosi održivoj mobilnosti.

Sigurniji posjet posljednjim počivalištima u večernjim satima Na gradskom groblju zasjala solarna rasvjeta

– Korištenjem električnih bicikala čuvamo okoliš, promičemo zdrav način života i smanjujemo upotrebu automobila. Stoga pozivamo sve građane i goste da parkiraju svoje automobile te da radije koriste bicikle na kojima će svakako bolje doživjeti ljepote naše destinacije – poručuju iz Orahovice.