Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Posjet bebama

Poklon-paketi i dvostruko veće naknade za najmlađe

Foto: orahovica.hr
Umjesto ranije isplaćivanih 1000 kuna, naknada za prvo dijete sada iznosi 2000 kn

Gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin sa svojim je suradnicima obišla neke od obitelji koje su ove godine postali roditelji. Domaćini nisu krili zadovoljstvo posjetom, ali i poklonom.

MEĐUNARODNA NAGRADA ZA POTICANJE PODUZETNIŠTVA ‘U samo tri godine stvorili smo uvjete za dolazak svih zainteresiranih poduzetnika’

– Svaka pomoć je dobrodošla, pa tako i ova. Lijepa je ovo gesta gradskih čelnika. Čitam što je sve učinjeno za nas mlade roditelje i to je zaista za svaku pohvalu – rekla je jedna od majki.

U sklopu pronatalitetne politike u Orahovici su odlučili dodatno roditeljima darovati poklon-pakete s kozmetikom za bebe. Gradonačelnica će do kraja godine obići 48 svojih najmlađih sugrađana, među kojima i dva para blizanaca po kojima je Orahovica poznata.

– To su poslovi koji uvijek vesele i koji mi najlakše padaju. Sve činimo da što više olakšamo život našim sugrađanima. Rađanje novih života zalog je za bolju i kvalitetniju Orahovicu. Apeliram na roditelje da ostanu u svom gradu, da ovdje planiraju svoju budućnost, a mi ćemo se potruditi učiniti sve da budu zadovoljni – rekla je gradonačelnica Petin.

Orahovačka čobanijada Kuhalo se u 46 kotlića, došli i gosti iz Dubrovnika

Grad je ove godine donio odluku o povećanju naknade za novorođenčad za 100 posto. Umjesto ranije isplaćivanih 1000 kuna, naknada za prvo dijete sada iznosi 2000 kuna, a za svako iduće dijete uvećava se za dodatnih tisuću kuna.

Lani je Grad Orahovica za 41 rođeno dijete isplatio 94 tisuće kuna, dok je za prvih devet mjeseci ove godine taj iznos već obilato premašen. Do danas je isplaćeno 124 tisuće kuna.