Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Orahovačka čobanijada

Kuhalo se u 46 kotlića, došli i gosti iz Dubrovnika

Foto: Tomislav Pančić
Opojan miris čobanca širio se središnjim gradskim parkom na 27. Orahovačkoj čobanijadi

Opojan miris čobanca širio se središnjim gradskim parkom na tradicionalnoj, 27. Orahovačkoj čobanijadi. U organizaciji Turističke zajednice grada Orahovice i grada Orahovice i suorganizaciji Lovačke udruge Vepar u Orahovici je i ove godine održano natjecanje u pripremanju ove ukusne slavonske delicije.

BEZ LISTE ČEKANJA U orahovački vrtić i ove su godine upisani svi mališani

Ukupno se kuhalo u 46 kotlića, a sudionici su došli iz Antunovca, Slatine, Čačinaca, Duge Međe, Donje Pištane, Osijeka, Našica, Satnice Duzluka Orahovice i mnogih drugih mjesta Slavonije. Bila je tu čak i jedna ekipa iz Župe Dubrovačke, prijatelji članova orahovačkog boćarskog kluba. Stručno povjerenstvo koje su činili Dalibor Kovač kao predsjednik te Ivica Ileš i Vladimir Pleša ocjenjivali su boju, okus, gustoću te koheziju-kompoziciju namirnica.

Voditeljica ureda Turističke zajednice Lana Jurkin zahvalila se svim sudionicima što su podržali ovu manifestaciju.

Najbolji učenici na prijmu kod gradonačelnice Petin čestitala najboljim orahovačkim učenicima – Doris, Ani i Branimiru

Predsjednik ocjenjivačke komisije Dalibor Kovač otvorio je koverte s brojevima najbolja tri čobanca pa je tako treće mjesto osvojila ekipa Pištanački tutuci iz Donje Pištane, drugo mjesto ekipa café bara Havana iz Slatine, a prvo mjesto pripalo je ekipi Kočničari iz Orahovice.

Čobanac za posjetitelje kuhali su članovi Lovačke udruga Vepar koji su donirali i meso divljači za svakog sudionika.