Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
MEĐUNARODNA NAGRADA ZA POTICANJE PODUZETNIŠTVA

‘U samo tri godine stvorili smo uvjete za dolazak svih zainteresiranih poduzetnika’

1/5
Foto: orahovica.hr
Orahovica je dobila nagradu Globallocal za stvaranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi u 2019.

Da Grad Orahovica ulaže znatne napore kako bi se ondje stvorili uvjeti za razvoj poduzetništva, potvrđuje i prestižna međunarodna nagrada Globallocal za stvaranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Europi u 2019. godini, koja je u sklopu drugog Svjetskog kongresa poduzetnika u Skoplju uručena gradonačelnici Ani-Mariji Petin.

DUBROVNIK Trojici hrvatskih ratnih vojnih invalida gradonačelnik Franković uručio ugovore o kupoprodaji stanova

Komisija stručnjaka

Na kongresu su predstavljeni projekti i dodijeljene nagrade i priznanja lokalnim i regionalnim zajednicama te javnim institucijama koje mnogo doprinose održivom razvoju poduzetništva.

Foto: orahovica.hr

– U nešto manje od tri godine stvorili smo uvjete za dolazak svih zainteresiranih poduzetnika u naš grad. Izgradnjom komunalne infrastrukture u novoj poduzetničkoj zoni dodatno ćemo pripremiti teren za nove ulagače. Nagradu koju smo primili danas u Skoplju posvećujem svima onima koji su u Orahovici prepoznali nešto novo, bolje i kvalitetnije. Zahvaljujem svim svojim suradnicima na dosadašnjem uloženom trudu, jer ovo je i njihova nagrada – rekla je nakon preuzimanja nagrade gradonačelnica Ana-Marija Petin.

Osim Orahovice, dobitnici ove nagrade iz Hrvatske su i gradovi Osijek, Crikvenica, Ozalj, Valpovo, Pregrada, Donji Miholjac, Pazin i Oroslavlje, te općine Bartonigla, Kostrena, Konšćina, Kneževi Vinogradi, Erdut, Medulin i Karlobag. Komisiju koja je odabrala dobitnike nagrada čini 18 istaknutih poduzetnika i eminentnih stručnjaka iz područja ekonomije, marketinga, trgovine, financija i poduzetništva, među kojima su i hrvatski predstavnici, prof.dr.emerit. Slavica Singer i prof.dr.sc. Velimir Srića.

Male nagrade Gjalski Peti razred i već nagrada: Rad Lovre Papišta 'Ptičja jedinica lastavice misija' najbolji

Poticanje na unapređenje

Dugoročna misija projekta Globallocal je organizirano i kontinuirano nagrađivanje naprednih i vrijednih, te poticanje manje naprednih zajednica i institucija da unaprijede svoj rad u korist ubrzanijeg i održivog razvoja poduzetništva.