Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Sjećanje na heroja

Obilježena 5. godišnjica smrti brigadira Pave Vukelića

Foto: Radio Orahovica
Gradonačelnica i saborska zastupnica Ana-Marija Petin rekla je da je Pajo u Orahovici ostavio velik i neizbrisiv trag

Obitelj, prijatelji, suborci, sugrađani, ali i visoki državni dužnosnici predvođeni ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom u Orahovici su prigodnim programom obilježili petu godišnjicu smrti brigadira Hrvatske vojske Pave Vukelića Paje, heroja Domovinskog rata.

Sigurniji posjet posljednjim počivalištima u večernjim satima Na gradskom groblju zasjala solarna rasvjeta

Na mjestu posljednjeg počivališta brigadira Vukelića na orahovačkom groblju vijence su položili njegova supruga i kći te brojna izaslanstva. Program se potom nastavio komemorativnim skupom, u Centru za posjetitelje održan je komemorativni skup, a brojni gosti pogledali su i premijeru dokumentarnog filma o Vukelićevu životu i djelu.

– Hvala svima vama što ne zaboravljate doprinos i ulogu brigadira Vukelića u obrani svoje domovine. Brigadir Vukelić svojim je životnim i ratnim putem oslikao Domovinski rat i vrijeme stvaranja domovine Hrvatske. Njegova spremnost na žrtvu oslikava ljubav prema domovini – rekao je ministar Medved.

Gradonačelnica i saborska zastupnica Ana-Marija Petin rekla je da je Pajo u Orahovici ostavio velik i neizbrisiv trag.

Čakovec 11.000 knjiga i DVD-a na kotačima

– Pajo je bio velik čovjek i nikada više Orahovica neće imati takvu osobu. Bio je prijatelj svima koji su ga poznavali, njegova veličina i optimizam vječno će živjeti u našim srcima. Da Pajo nikada neće umrijeti, dokaz je ulica koja nosi njegovo ime, ali i niz memorijalnih sportskih turnira koji se u njegovo ime održavaju u Orahovici i drugim gradovima – istaknula je Petin.