Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Sigurniji posjet posljednjim počivalištima u večernjim satima

Na gradskom groblju zasjala solarna rasvjeta

Foto: orahovica.hr
Nova rasvjeta na groblju postavljena je na dvanaest lokacija, a vrijednost radova, koje je izvelo poduzeće Elektro-Lovošević je 61.200 kuna

Za samo pet dana završeni su radovi na postavljanju solarne rasvjete na Gradskom groblju u Orahovici. Nova rasvjeta na groblju postavljena je na dvanaest lokacija, a vrijednost radova, koje je izvelo poduzeće Elektro-Lovošević je 61.200 kuna. Sredstva za tu namjenu osigurana su u proračunu Grada Orahovice.

MEĐUNARODNA NAGRADA ZA POTICANJE PODUZETNIŠTVA ‘U samo tri godine stvorili smo uvjete za dolazak svih zainteresiranih poduzetnika’

– Kao što smo i obećali, radovi su do blagdana Svih svetih završeni. Pohođenje groblja u večernjim satima sada je kudikamo sigurnije – rekla je gradonačelnica Orahovice Ana–Marija Petin.

Nova rasvjeta na groblju u Orahovici postavljenja je na dvanaest predviđenih lokacija. Radovima su bili obuhvaćeni iskop, izvedba betonskih stopa, postavljanje stupova s pripadajućim uzemljenjem kao i postavljanje solarnih tijela.

Na postavljanje solarne rasvjete u Orahovici su se odlučili zato što je moderna te ekološki i energetski učinkovita. Prednosti takve rasvjete ogledaju se u mnogočemu, ponajprije u tome što se njome postižu znatne uštede energije u odnosu na konvencionalnu rasvjetu.