Izbornik
Naslovnica Gradovi Split 828 pregleda
Krstulović Opara o Pauletićevom povlačenju kandidature:

'Viteška je to odluka, ali mi je žao. Slični su nam programi'

Robert Pauletić
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Most tvrdi da će u Splitu imati mladu i energičnu ekipu, a Grmoja uz to kaže da nemaju ništa zajedničko s HDZ-ovim programom

Bez obzira na odluku Roberta Pauletića da povuče svoju kandidaturu za gradonačelnika Splita zbog, kako tvrdi, loših rezultata u anketama, koji kažu da neće ući u drugi krug izbora, Most će imati svog kandidata. Tko je on, još ne žele otkriti, kažu tek da će ga predstaviti za nekoliko dana. U Splitu, kaže nam politički tajnik Mosta Nikola Grmoja, imaju mladu energičnu ekipu koja će zasigurno, naglašava, građane Splita uvjeriti da je Most najbolji izbor za njih.

Pozvao Mostove birače

Odluka Pauletića iznenadila je vodstvo Mosta, u kojem ipak sumnjaju u priču da se Pauletić iz utrke povukao na nagovor HDZ-a. Ipak, među Mostovim članovima kruži priča kako HDZ-ovci jesu pokušavali Pauletića nagovoriti da se povuče.

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

– Nije istina da je itko iz HDZ-a pokušavao nagovoriti Pauletića da se odrekne kandidature za gradonačelnika Splita, pa i on je objavljujući da se povlači pozvao sve birače da glasuju za Most – rekao nam je jučer HDZ-ov kandidat Andro Krstulović Opara koji za Pauletića ima samo riječi hvale. Tvrdi da se znaju godinama, no nisu se čuli mjesecima do preksinoć, kad je vidio da je Pauletić objavio da se povlači iz utrke budući da je jasno da prema anketama ne ulazi u drugi krug.

– Smatram da je to viteška odluka, išao je punim srcem na pobjedu, a kad je vidio da ne ide, zaigrao je hrabro. Poštujem tu odluku – objašnjava Krstulović Opara. On i Pauletić, nastavlja, imali su dosta sličnu viziju grada Splita kojemu, dodaje, trebaju promjene.

– Njegove ideje su odlične, vjerujem da će se moći iskoristiti da grad bude bolji. U biti, moj predizborni program vrlo je blizak njegovu i vjerujem da će birači to prepoznati – kaže Andro Krstulović Opara, koji praktički tom izjavom poziva Mostove birače da njemu daju glas jer i on želi potpunu promjenu Splita. Mostov Nikola Grmoja pak poručuje da Most i splitski HDZ nikako ne mogu imati isti program ni ciljeve.

Kratko vrijeme do izbora

– Nemamo ništa zajedničko, to dokazuje i odluka HDZ-a o dodjeli koncesije za Zlatni rat. Pozivam birače da daju povjerenje Mostovu mladom timu u Splitu koji se neće baviti pogodovanjem privatnim interesima, već će se uvijek boriti za javni interes – poručio je Grmoja. Pauletićevu odluku da se povuče pozdravio je i bivši gradonačelnik Splita koji želi novi mandat, Željko Kerum, koji je uvjeren u svoju pobjedu, a najveći mu je trn u oku kandidatkinja stranke Pametno Marijana Puljak. Upravo Opara, Kerum i Puljak, prema predizbornim istraživanja, imaju najveće šanse za ulazak u drugi krug, dok preostali poznati kandidati dobivaju značajno manje postotke podrške građana. Tako, prema istraživanjima, minimalnu potporu građana dobivaju i kandidatkinja SDP-a i HNS-a Aida Batarelo, Dragan Markovina iz Nove ljevice, aktualni gradonačelnik Ivo Baldasar te Goran Jugović s Nezavisne liste Dispet.

Na četvrtom mjestu prema potpori građana bio je Mostov Pauletić, a pitanje je tko će biti njihov novi kandidat i hoće li u kratko vrijeme do izbora uspjeti privući pažnju Splićana.