Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
mistični svijet Perunfesta

Vještice, utvare i vile dva su dana tjerale babaroge iz Starog Grada Lukavca

1/29
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Hudu djecu koju vreba, odvodi noću iz kreveta pa ih odnosi u svoju podzemnu rupu. Tamo u podrumu na roštilju od njih posebne slastice sprema - poručili su organizatori

Svima onima kojima u svijetu u kojem živimo nedostaje mistike i magije mogli su navratiti na Festival zaboravljenih priča i narodnih predaja Perunfest u magičnom Starom Gradu Lukavcu nadomak Velike Gorice.

Roški slap Legende i mitovi Vile i vilenjaci zavladat će Roškim slapom

Vile, vještice, utvare i razna šumska bića dva su dana živjela kao likovi najdražih mitova i legendi iz minulih vremena. Ovogodišnja tema trećeg po redu izdanja festivala bile su svima dobro poznate priče o babarogama, zločestim staricama koje vrebaju i u tminu odvode zločestu djecu.

- Hudu djecu koju vreba, odvodi noću iz kreveta pa ih odnosi u svoju podzemnu rupu. Tamo u podrumu na roštilju od njih posebne slastice sprema - poručuju organizatori festivala koji su pripremili bogat program koji uključuje izložbe, instalacije, kreativne i likovne radionice te plesne performanse i predstave. U Vještičjoj su se školi učile coparničke vještine, a tijekom dva dana mogla su se kušati jela prema starim Babajaginim receptima. 

Organizator događaja je Muzej Turopolja, pod pokroviteljstvom Velike Gorice.