Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
GRADSKO KAZALIŠTE JOZA IVAKIĆ

Vladimir Andrić najbolji glumac

Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL/Ilustracija
Mnogobrojnim čestitkama pridružio se i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić

Uz sve predstave i znatno drukčiji oblik s obzirom na epidemiju koronavirusa, kao i niz drugih uspomena, ovogodišnji 27. Festival glumca ostat će za Gradsko kazalište Joza Ivakić iz Vinkovaca upisan zlatnim slovima. Odlukom ocjenjivačkog suda festivala vinkovački glumac Vladimir Andrić ponio je, zajedno s Goranom Grgićem, nagradu za najboljeg glumca. Ta nagrada nosi naziv po velikanu hrvatskog glumišta Fabijanu Šovagoviću, a Andrić je nagradu dobio za ulogu u predstavi “Štajga” Ivane Šojat, u režiji Jasmina Novljakovića i produkciji vinkovačkoga Gradskog kazališta “Joza Ivakić”.

Vinkovci: Radovi na cestama Velik doprinos projekta poboljšanju vodnokomunalne infrastrukture Obnovljeno 90 kilometara mreže, uređene su prometnice i nogostupi, nova parkirališna

Mnogobrojnim čestitkama pridružio se i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić koji je rekao da je ova nagrada više nego zaslužena i dokaz je kvalitetnoga i predanoga rada Andrića i svih u Gradskom kazalištu koje godinama proizvodi nove predstave i niže nove uspjehe. U prilog tome govore i brojne predstave, puna gledališta kao i gostovanja širom Hrvatske i u inozemstvu.

– Čestitke našem Vladimiru Andriću koji je na 27. Festivalu glumca zasluženo osvojio nagradu “Fabijan Šovagović” za najboljeg glumca za ulogu Andrije u predstavi „Štajga“. Predstava “Štajga” je djelo vrijedno divljenja u kojem je posebno mjesto osvojio i zauzeo glumac snažne glumačke ekspresije i svojim postojanjem stvorio atmosferu koja nas je odvela u neko prošlo vrijeme, a to je naš ponos Vladimir Andrić. Bravo, Vlado! – rekao je Bosančić. U ocjenjivačkom sudu Festivala bili su Branka Cvitanović, Vjekoslav Janković i Pero Eranović.