Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Dani Jelačića u Zaprešiću

Vlakom s Glavnog kolodvora na imanje bana Josipa Jelačića

Jelačićevi novi dvori
Foto: Robert Anić/PIXSELL
Pripovjedno putovanje započet će nezaboravnom vožnjom u tematsko-zabavnom Jelačić vlaku koji kreće s Glavnog kolodvora u Zagrebu u 10,30 sati

Manifestacija Dani Jelačića 2019. u Zaprešiću traje od 11. do 20 listopada. Na svečano otvorenje u petak stiže popularni Jole, a sve će biti okrunjeno vatrometom iznad grada. Središnji dio manifestacije održat će se ovog vikenda. Naime posjetitelji mogu putovati vlakom koji nas vraća u daleku 1849. godinu, na imanje bana Josipa Jelačića.

NOVO RUHO JELAČIĆEVIH DANA Hrvatski kralj zabave i brojni drugi stižu u Zaprešić

Pripovjedno putovanje započet će nezaboravnom vožnjom u tematsko-zabavnom Jelačić vlaku koji kreće s Glavnog kolodvora u Zagrebu u 10:30 sati. U njemu će sve putnike dočekati seljanka Marica koja posjetitelje vodi na imanje bana Jelačića, u čarobni svijet krinolina i grofovskih odora, svečanih balova, mačevanja i streličarstva; gdje će ih dočekati sam ban Josip Jelačić i njegova supruga Sofija.

Za sve putnike koji dolaze Jelačićevim vlakom u Zaprešiću organiziran je prijevoz od kolodvora do Novih dvora Jelačićevih gdje se odvija drugi dio interaktivne predstave i to s početkom u 11 sati.

PRODULJENJE RADOVA Na dionici Zaprešić - Zabok autobusi umjesto vlaka do 31. listopada

Po završetku predstave, sve posjetitelje u predivnom perivoju Novih dvora očekuje cjelodnevni zabavno edukativni program.
Uz bogatu ugostiteljsku ponudu OPG-ova, mnoštvo rukotvorina i antikviteta, odrasli će moći uživati u piknik zoni, dok su za najmlađe posjetitelje organizirane zabavne radionice i predstave, javljaju iz TZ Zaprešić.