Izbornik
Naslovnica Gradovi Vodice
Korisnici prava na naknadu

Vodičanima uskoro počinje isplata naknade za ogrjev

drva
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Grad Vodice zaprimio je ukupno 84 zahtjeva korisnika prava na zajamčenu minimalnu naknadu

Grad Vodice objavio je na svojim stranicama da uskoro počinje isplata naknade za ogrjev korisnicima prava na zajamčenu minimalnu naknadu.

Nakon što je Grad objavio poziv korisnicima prava na zajamčenu minimalnu naknadu Centra za socijalnu skrb u Šibeniku, a koji žive na području Grada Vodica i griju se na drva, da se jave kako bi ostvarili svoja prava na naknadu za podmirivanje troškova ogrjeva, Tajništvo Grada je zaprimilo 84 takva zahtjeva.

Temeljem njih u dva su navrata zatražena namjenska sredstava Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Šibensko-kninske županije.

Rok za podnošenja zahtjeva je produžen

Županija je odobrila sredstva za prvih 57 korisnika kojima će naknada biti isplaćena u slijedećih tjedan dana, dok se odobravanje sredstava za preostalih 27 korisnika očekuje krajem studenog.

Iz županijskog se proračuna za ove potrebe isplaćuje 950,00 kn po korisniku, a uz ova će sredstva Grad Vodice, prema Odluci o socijalnoj skrbi Grada Vodica, svakom korisniku isplatiti još 250,00 kn za pomoć u podmirivanju troškova stanovanja, pa će tako svakom korisniku biti isplaćeno ukupno 1.200,00 kuna.

Kako bi svoja prava mogli ostvariti svi građani Vodica kojima je potrebna pomoć, rok zaprimanja zahtjeva produžen je do kraja studenoga.