Izbornik
Naslovnica Gradovi Vodice
Za bolji standard

Vodice će u 2017. uložiti znatna sredstva u održavanje i izgradnju komunalne infrastrukture

radovi
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
U Srimi, Gaćelezima, Čistoj Velikoj i oba mjesta na otoku Prviću također su planirana sredstva komunalne izgradnje

U nadolazećoj godini Grad Vodice nastavit će sa značajnim izdvajanjima upravo za Program održavanja i izgradnje novih objekata i uređaja komunalne infrastrukture. Nedavno usvojenim proračunom, predviđena je potrošnja gotovo šest milijuna kuna samo na održavanje postojeće komunalne infrastrukture.

To uključuje izdvajanja za redovito održavanje i čišćenje javnih površina i nerazvrstanih cesta, horizontalne i vertikalne prometne signalizacije, redovito provođenje deratizacije i dezinsekcije, njegovanje zelenih površina, održavanje bunara i oborinskih šahtova te javnih zahoda.

Više od 22 milijuna kuna za novu komunalnu infrastrukturu

Još više nego ove godine planirano je utrošiti za izgradnju nove komunalne infrastrukture, ukupno, više od 22 milijuna kuna.

Za uređenje novih javnih površina planirana su šest milijuna kuna. Tim će novcem biti uređen Trga hrvatskih mučenika, sportsko igralište na otoku Prviću i na Bristaku, pješačka staza Put Gaćeleza, novo boćarsko igralište na Račicama te komunalne instalacije u vodičkoj industrijskoj zoni. Planirana su i sredstva komunalne izgradnje u mjestima koja pripadaju vodičkom administrativnom području i to u Srimi, Gaćelezima, Čistoj Velikoj i oba mjesta na otoku Prviću.

Gotovo dva milijuna kuna utrošit će se na asfaltiranje nerazvrstanih cesta, a 3,3 milijuna kuna za uvođenje nove javne rasvjete.
Za otkup zemljišta za potrebe proširenja Gradskog groblja Vodice planirano je izdvojiti milijun i pol kuna, a za uređenje nove gradske plaže Male Vruje gotovo devet milijuna kuna, izvijestili su iz Grada Vodica.