Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
nema velikih ugroza

Vrhunac vodostaja očekuje se u ponedjeljak i utorak

Sastanak Stožera civilne zaštite i čelnika Hrvatskih voda
1/5
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Na području Sisačko-moslavačke županije probleme trenutačno stvaraju prepuni i loše održavani kanali uz prometnice te je za sav promet , zbog vode na cesti, zatvorena lokalna cesta u mjestu Letovanci na širem sisačkom području

"Ovog trena u Sisačko-moslavačkoj županiji nema velikih ugroza od visokih vodostaja, pogotovo od Kupe i Save, no opasnosti su od manjih rijeka poput Sunje, potoka Žirovac u Dvoru i Maje u Glini. Uz to očekuje se rast rijeke Une u Hrvatskoj kostajnici koja bi mogla poplaviti dio grada, koji često bude pod vodom", rekao je župan Ivo Žinić nako sjednica Stožera zaštite i spašavanja Sisačko-moslavačke županije na kojo je sudjelovao i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković te ravnatelj DUZS-a Dragan Lozančić.

Proglašenje najuspješnijih sportaša grada Siska Priznanja Proglašeni najbolji sportaši i sportašice Siska

“Na teren smo dostavili 16.000 vreća. Tijekom vikenda očekujemo rast vodostaja, a u ponedjeljak i utorak njihov vrhunac. Snijeg će se od petka početi jače topiti, no noći neće biti pretople pa se neće topiti prebrzo. Nema naznaka većih oborina pa ne bi trebalo biti većih problema na većim rijekama“, rekao je Zoran Đuroković nakon sjednice Stožera.

Na području Sisačko-moslavačke županije probleme trenutačno stvaraju prepuni i loše održavani kanali uz prometnice te je za sav promet , zbog vode na cesti, zatvorena lokalna cesta u mjestu Letovanci na širem sisačkom području. 

Sisak - isplata uskrsnica Sisak Gradske uskrsnice za 9.700 umirovljenika i 3.500 nezaposlenih U Ogulinu se saniraju posljedice poplave Nakon snijega kiša U Karlovcu protiv poplava box barijere Prezemtacija rada pumpe Hej trans Od velike pomoći vatrogascima Moćne pumpe za borbu protiv poplava stižu u pet gradova