Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
DANI VINA U JASKI

Vrhunska vina, hrana i izvođači - sve na jednom mjestu

1/3
Foto: Grad Jastrebarsko
U nedjelju je planirano i natjecanje u jedenju ljutih papričica u kojem također besplatno mogu sudjelovati svi posjetitelji

Uz zvukove gitare te degustaciju ukusnih domaćih gastro proizvoda i najboljih jaskanskih vina poznatih diljem Lijepe naše, a i puno šire, u vinogradima poznate vinarske obitelji Tomac te u prisutnosti 14 vinara i poznatih glazbenih zvijezda, gradonačelnik grada Jastrebarskog, Zvonimir Novosel, najavio je četverodnevnu vinsku manifestaciju „Dani vina“ , koja će se ove godine održati od 10. do 13. listopada u velikom šatoru na jaskanskom Sajmištu.

 

Ovoga vikenda će se kroz tri dana u predivnom perivoju dvorca Erdödy održati razne kulinarske manifestacije - natjecanje u spremanju fiša, kotlovine i paprikaša/gulaša od divljači. Dosad se prijavilo oko 60 ekipa. Natjecanja kreću od 16 sati, a nakon proglašenja najboljih, organizatori i sudionici su omogućili besplatna degustiranja vrhunskih delicija za sve posjetitelje. Zadnjeg dana, u nedjelju je planirano i natjecanje u jedenju ljutih papričica, a u kojem također besplatno mogu sudjelovati svi posjetitelji.

Svečano otvaranje manifestacije bit će u četvrtak 10. listopada s početkom u 19 sati u šatoru na Sajmištu, gdje će se uzvanicima pridružiti tradicionalna povorka, a koja će oko 18:15 sati krenuti s glavnog jaskanskog trga. Od petka do nedjelje u terminima od 12 do 18 sati održavat će se razne degustacije vina u kojima će zainteresirani moći besplatno sudjelovati.

 U petak i subotu, prije večernjih koncerata Učiteljica, Ljubavnika i Begina, od 19:30 sati osmišljen je bogati kulturno – umjetnički program, a u kojem će nastupiti jaskanska kulturno umjetnička društva te posebni gosti Kumpanija Vela Luka. Nedjelja je planirana za vatrogasce koji slave 90. obljetnicu Vatrogasne zajednice Grada Jastrebarskog, dok će navečer velikim koncertom program završiti Jaskanac Ivan Zak.