Izbornik
Naslovnica Gradovi Slatina
Štef i Džentlmeni otvorili Slatinsko ljeto 2021.

Vrhunski koncerti, ali i veliki ekran na Trgu sv. Josipa Štef i Džentlmeni otvorili Slatinsko ljeto 2021.

Foto: Grad Slatina
Štef i Džentlemeni oduševili su Slatinčane. Zasvirat će im i TS Fijaker, Slatki kolač i Žec, klapa Cambi, Bosutski bećari, Albina, Begini, Neno Belan i Fiumensi...

Slatinčani su nakratko "zaboravili" na koronu i, nakon više od godinu dana, u velikom se broju okupili u srcu grada na otvorenju dugo iščekivane manifestacije Slatinsko ljeto, koja je malo koga te večeri ostavila ravnodušnim.

OKONČANA SANACIJA Izletište Bunarić u novom ruhu

Veliki ekran

Građani su željni izlaska iz kuće, druženja i dobre zabave, a sve to im je priuštio Slatinski informativni centar koji je u suradnji s Gradom Slatinom i Turističkom zajednicom Grada Slatine organizator Slatinskog ljeta 2021.

Čast otvoriti slatinsku ljetnu pozornicu na Trgu sv. Josipa, 4. srpnja, pripala je Stjepanu Jeršeku Štefu i osječkom TS Džentlmeni koji su svojim najljepšim ljubavnim i drugim autorskim pjesmama, pridružili i velike hitove najboljih hrvatskih izvođača poput Gibonnija, Olivera, Graše, Parnog valjka...

Bila je to večer za pamćenje uz zvuke tamburice koja je gotovo tri sata odjekivala Slatinom, a uz novi slogan Grada Slatine "Druga strana očekivanja" u pozadini slatinske ljetne pozornice na velikom ekranu predstavljen je novi vizualni identitet Slatine.

A pod sloganom "Neka vaše i naše Slatinsko ljeto bude izvor dobre zabave" najavljen je program koji ovoga ljeta u Slatinu dovodi sjajne glazbenike. Tako su već sljedeće nedjelje Pravila igre oduševila ponajprije onu nešto mlađu publiku, ali i sve ostale željne zabave, a na slatinskoj ljetnoj pozornici zasvirat će i TS Fijaker, Slatki kolač i Žec, klapa Cambi, Bosutski bećari, Albina, Begini, Neno Belan i Fiumensi te u sklopu proslave Dana grada Slatine TS Kočije, Psihomodo pop te Halid Bešlić i Fijaker.

Ilustracija DOMAĆIN Susret fotoklubova u Slatini

Halid za kraj

– Ove smo godine nabavili veliki ekran na kojemu su Slatinčani na središnjem gradskom trgu započeli s praćenjem Europskog nogometnog prvenstva, a moći će pratiti i Olimpijadu kao i brojna događanja i manifestacije te razne koncerte koji će se iz nekog drugog prostora u našem gradu prenositi i biti dostupni svima na Trgu sv. Josipa – kaže direktor SIC-a Robert Turkalj.

– Upravo je i bit ove manifestacije da pruži zabavu onima koji ne izlaze često i nemaju se gdje družiti. Izabrali smo raznolik repertoar tako da će se tu pronaći ponešto za svakoga, od tamburaške, pop, rock i zabavne glazbe, pa sve do klapske pjesme. Slatinsko ljeto zaključit će 29. kolovoza nastup Halida Bešlića, no pregovaramo o produžetku ove manifestacije u rujnu, kako bi ljetna pozornica ugostila i domaće bendove. Planiramo i druge sadržaje kojima ćemo oplemeniti Slatinsko ljeto pa tako naš TZ priprema i program za mlade subotom, s diskovečerima – zaključio je Turkalj.