Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica 232 pregleda
godišnja ušteda oko 76 posto

Vrtić Ciciban kreće s energetskom obnovom

Velika Gorica obnova vrtića
Foto: Grad Velika Gorica
Gradonačelnik Barišić naglasio je da Velika Gorica kontinuirano priprema projekte energetske obnove

Velikoj Gorici u prošloj godini odobrena su bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta energetske obnove Dječjeg vrtića Ciciban određena je na 4,8 milijuna kuna od čega bespovratna sredstva čine 1,7 milijuna kuna.

Bazen u Velikoj Gorici U visokoj fazi izgrađenosti Bazen u Velikoj Gorici trebao bi biti gotov u svibnju, prvi kupači u lipnju

- Završetak provedbe projekta predviđen je za 18 mjeseci, do kraja travnja 2019. godine. Projektirana godišnja ušteda energije trebala bi biti 76 %, a povrat investicije trebala bi se vidjeti u razdoblju manjem od 10 godina - kazao pročelnik Ilečić.

Uz godišnje financijske uštede energije višestruka je korist za djecu i djelatnike vrtića što će obitavati u okruženju koje će biti sigurnije, zdravije, ugodnije i u kojem će djeca imati znatno bolje uvjete za učenje i igru.

- Grad Velika Gorica kontinuirano priprema nove projekte energetske obnove. U veljači 2018. prijavili smo OŠ Vukovina. U fazi pripreme projekta su OŠ Nikole Hribara i zgrada gradske uprave u Šetalištu Franje Lučića 15 - izjavio je gradonačelnik Velike Gorice  Dražen Barišić.

U sklopu konferencije direktor GSG-a Tomislav Landeka predstavio je projektna iskustva u povlačenju bespovratnih sredstava za obnovu stambenih zgrada.

- Obnovili smo sveukupno deset zgrada, a nekoliko objekata je u postupku energetske učinkovitosti. Nadamo da ćemo u proljeće krenuti u obnovu novih zgrada - rekao je direktor Landeka, priopćili su iz gradske uprave.

Alpas Cup Kurilovec Natječu se u 3. hrvatskoj nogometnoj ligi Udarnik iz Kurilovca nakon 70 godina dobio novo ime