Izbornik
Naslovnica Gradovi
Od 10 do 250 kuna

Vukovar i ove godine osigurao božićnice za socijalno ugrožene sugrađane

Božićnice, Vukovar
Foto: Branimir Bradarić
isplata božićnica za umirovljenike započinje od srijede, 6. prosinca, dok će korisnici troškova stanovanja svoje božićnice moći početi dizati od 18. prosinca. I jedni i drugi uplaćene božićnice mogu podići do 31. siječnja 2018.

Gradske vlasti Vukovara i ove godine su povodom nadolazećeg Božića osigurali božićnice za građane u potrebi. Kao i ranijih godine božićnice su osigurane za umirovljenike, koji imaju mirovine niže od 2.500 kuna, korisnike troškova stanovanja i građane koji se hrane u pučkoj kuhinji. Zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček rekao je kako je u gradskom proračunu osigurano 900.000 kuna za isplatu božićnica za ukupno 4.943 umirovljenika.

- Iznos božićnice ovisi o visini mirovine i one će se kretati od sto do 250 kuna. Za 260 korisnika naknada za troškove stanovanja bit će isplaćena božićnica u iznosu od po 250 kuna. Za tu namjenu u proračunu smo osigurali 65.000 kuna. Isto tako građani koji se hrane u pučkoj kuhinji, njih do 80, dobiti će prigodne poklon paketiće - rekao je Pavliček dodajući kako gradske vlasti i na ovaj način žele uljepšati nadolazeće blagdane sugrađanima u potrebi.

Gradska pročelnica za društvene djelatnosti Ana Živanović najavila je kako gradske vlasti razmatraju i niz drugih mjera kako bi pomogli građanima u potrebi. Prema njezinim riječima isplata božićnica za umirovljenike započinje od srijede, 6. prosinca, dok će korisnici troškova stanovanja svoje božićnice moći početi dizati od 18. prosinca. I jedni i drugi uplaćene božićnice mogu podići do 31. siječnja 2018. godine.