Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Zaprešić

Za devetnaest projekata osigurano više od 32,4 milijuna kuna

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Odličan rezultat Odsjeka za investicije i fondove Europske unije Grada Zaprešića u privlačenju novca

Prema izvješću Odsjeka za investicije i EU fondove Grada Zaprešića, u prvom polugodištu 2022. prijavljena su 22 projekta vrijedna 36,163.282 kuna. Za njih je odobreno ukupno sufinanciranje u iznosu od 32,417.183,84 kn, a odluku o sufinanciranju čekaju još tri projekta.

– Čak 11 projekata prijavljeno je na natječaje Zagrebačke županije, a među važnijima su izgradnja vodovoda u Pintarićevoj ulici i Ulici P. Lončara, sanacija OŠ Antuna Augustinčića i Društvenog doma u Pojatnu, sufinanciranje troškova žurne sanacije na TŽF-u, izrade elaborata ocjene postojećeg stanja građevinske konstrukcije zgrade Suda, ali i projektno-tehničke dokumentacije za Pučko otvoreno učilište, dok su najznačajnija sredstva u iznosu većem od 23 milijuna kuna dobivena upravo za njegovu cjelovitu obnovu nakon što je zgrada zadobila velika oštećenja u potresu.

ZAPREŠIĆ Treći po redu Sajam izvanškolskih aktivnosti

Iz drugih izvora (FZOEU, MINGOR, MRRFEU, Norveški fond i dr.) osigurana su sredstva za postavljanje mjerne stanice kvalitete zraka i fotonaponskih elektrana na DV Vrtuljak, OŠ Ljudevita Gaja i zgradi gradske uprave, za sanaciju klizišta u Kupljenovu i Merenju, izgradnju centra mini atletike, a sredstva su osigurana i za pomoćnike u nastavi kroz projekt "Znanje svima – kažu u Gradu.