Izbornik
Naslovnica Gradovi
Iz EU fondova

Za dnevne bolnice u Vukovaru 46 milijuna kuna

Vukovar obnova bolnice
Foto: Branimir Bradarić
'Prema projektu sve bi trebalo završiti do kolovoza 2019. godine kada će vukovarska bolnica u cijelosti biti obnovljena poslije rata', kazala je ravnateljica Opće županijske bolnice Vukovar Vesna Bosanac

U Općoj županijskoj bolnici Vukovar danas je održana početna konferencija kojom je označen početak skorih radova na izgradnji dnevne bolnice Odjela psihijatrije. U okviru istoga projekta obnovit će se i medicinska oprema u ostalim dnevnim bolnicama.

- Iz EU fondova za ovaj projekt osigurali smo 46 milijuna kuna. Prema projektu sve bi trebalo završiti do kolovoza 2019. godine kada će vukovarska bolnica u cijelosti biti obnovljena poslije rata. Planiramo na ovaj način dodatno poboljšati medicinske usluge u našoj bolnici - rekla je ravnateljica Opće županijske bolnice Vukovar Vesna Bosanac.

Početnoj konferenciji nazočila je i ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac koja je podsjetila da je za razne projekte 12 bolnica iz Hrvatske osigurano 500 milijuna kuna.

- Poziv za ovaj program bio je trajno otvoren do 2020. godine ali je on već sada gotovo u cijelosti apsorbiran. Očekujemo od svih da budu proaktivni i da se javljaju na projekte kako bi iskoristili sredstva koja im se nude. Iznimno nam je drago što će kroz ovaj projekt vukovarska bolnica biti u cijelosti obnovljena nakon rata - rekla je Žalac.  

Prema njenim riječima projekt Opće županijske bolnice Vukovar financiran je temeljem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.–2020. godina.