Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Rekonstrukcija i modernizacija objekata

Za dva projekta povukli više od 1,5 milijuna kn

Foto: Grad Vinkovci
Ugovori su potpisani za posjeta ministra Marka Pavića koji ih je uručio zamjeniku gradonačelnika Gabrijelu Šokičiću

Grad Vinkovci potpisao je s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova EU dva ugovora koja se odnose na izradu projektno-tehničke dokumentacije Obrazovno-razvojnog centra Vinkovci te izradu projektno-tehničke dokumentacije suvremenog energetski učinkovitog toplinskog sustava grijanja u Gradu Vinkovcima.

crveni križ Crveni križ Pomoć za 380 ugroženih obitelji

Učinjeno je to za nedavnog posjeta ministra Marka Pavića, koji je općinama, gradovima i ustanovama s područja Vukovarsko-srijemske županije uručio ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava ukupne vrijednosti 40 milijuna kuna, koji se financiraju iz operativnog programa Konkurentnost i kohezija.

– U Vinkovce smo donijeli ugovore vrijedne 40 milijuna kuna, čime se ova županija približava iznosu od gotovo tri milijarde kuna ulaganja u sklopu projekta Slavonija, Baranja i Srijem – rekao je Pavić. Od dvaju vinkovačkih projekata, prvim je planirana izrada projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju javnog objekta “Mađarske škole” radi osiguranja prostora za rad i razvoj obrazovnih i sportsko-rekreacijskih djelatnosti i usluga. Projekt je vrijedan 1,03 milijuna kuna, a bespovratna sredstva osigurana su u iznosu od 879 tisuća kuna.

Ivan Bosančić o očekivanjima poslije izbora Vlada je prepoznala potrebe Vinkovaca i Vinkovčana i omogućila korištenje EU projekata

Drugim projektom planirana je izrada projektno-tehničke dokumentacije i stvaranje preduvjeta za izgradnju jedne samostojeće te za renovaciju i modernizaciju pet postojećih kotlovnica i pripadajućih toplovoda kako bi se postigle uštede u potrošnji kod krajnjih korisnika, smanjenje emisije CO2 i poboljšanje energetske učinkovitosti sustava grijanja u Vinkovcima. Projekt je vrijedan 751 tisuću kuna, a bespovratna sredstva iznose 639 tisuća kuna.

Ministar Pavić ugovore je uručio zamjeniku gradonačelnika Gabrijelu Šokičiću.