Izbornik
Naslovnica Gradovi Labin 21 pregleda
odobrena dva projekta

Za energetsku obnovu škole i vrtića u Labinu odobreno preko 1,4 mil kn

Škola u Labinu
Foto: Grad Labin
Energetski će se obnoviti zgrada OŠ 'Ivo Lola Ribar' Područna škola Kature te zgrada Dječjeg vrtića 'Pjerina Verbanac' Labin

Gradu Labinu su u sklopu poziva 'Energetska obnova zgrada u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja' uspješno odobrena dva projekta. Radi se o projektima energetske obnove zgrade OŠ 'Ivo Lola Ribar' Područna škola Kature te energetske obnove zgrade Dječjeg vrtića 'Pjerina Verbanac' Labin.

Za projekt energetske obnove zgrade OŠ 'Ivo Lola Ribar“ odobreno je 660.743,25 kuna od ukupno prihvatljivih troškova koji iznose 1.743.221,50 kuna. Ukupna vrijednost projekta iznosi 4.222.629,18 kuna.

Projekt obuhvaća sanaciju poda, sanaciju kapilarne vlage svih zidova prizemlja, sanaciju fasade, sanaciju krova, zamjenu vanjske stolarije, rekonstrukciju kotlovnice sa zamjenom postojećeg kotla novim na pelete, te zamjenom postojećih ogrjevnih tijela i zamjenu postojeće rasvjete novom energetski učinkovitijom.

Za projekt energetska obnova zgrade Dječjeg vrtića odobreno je 775.230,89 kuna od ukupno prihvatljivih troškova koji iznose 2.075.565,77 kuna. Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.267.820,43 kuna. Projekt obuhvaća sanaciju fasade, sanaciju krova i zamjenu vanjske stolarije te zamjenu manjeg dijela postojeće rasvjete novom energetski učinkovitijom.

Oba projekta će se financirati iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Zatražit će se i dodatno sufinanciranje iz sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2017, priopćili su iz gradske uprave