Izbornik
Naslovnica Gradovi Garešnica
Zahtjevi za troškove ogrjeva u Garešnici

Za korisnike minimalne naknade Grad daje 1050 kuna za drva

Foto: Željko Hladika/PIXSELL
Do 10. studenog potrebno je popuniti zahtjev i dokaz o prebivalištu. Obrasci su dostupni u prostorijama gradske uprave u Garešnici te na mrežnim stranicama www.garesnica.eu

Korisnici zajamčene minimalne naknade koji se griju na drva mogu do 10. studenog podnijeti Gradu Garešnici zahtjev za financiranje troškova stanovanja koji se odnose na troškove ogrjeva za ovu godinu. Naknada po korisniku iznosi 1050 kuna. Stoga iz grada pozivaju sve one koje imaju pravo na sufinanciranje ogrjeva da se što prije jave i podnesu zahtjev za ostvarivanje prava na naknadu kako bi se zahtjevi mogli što ranije obraditi i kako bi se korisnicima obavila uplata odobrenog iznosa.

Za ostvarivanje ovoga prava potrebno je popuniti zahtjev kojem se prilažu potpisana izjava tražitelja naknade da se grije na drva te dokaz o prebivalištu - presliku osobne iskaznice ili potvrdu o prebivalištu. Obrasci su dostupni u prostorijama gradske uprave u Garešnici te na mrežnim stranicama www.garesnica.eu.

Odluku o financiranju troškova grijanja na drva Grad Garešnica donio je na temelju Zakona o socijalnoj skrbi. Pravo na ovu pomoć nemaju beskućnici koji se nalaze u prenoćištu, prihvatilištu ili u organiziranom stanovanju kao ni žrtve obiteljskog nasilja i žrtve trgovine ljudima koji se nalaze u smještaju u sigurnim kućama ili nekom drugom smještaju za krizne situacije.