Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
KOPRIVNICA

Za projekte udruga građana više od 260.000 eura

Foto: Koprivnica
Javni pozivi za sufinanciranje programa i projekata udruga građana bit će otvoreni do 20. veljače ove godine.

Gradske vlasti u Koprivnici prošli su tjedan raspisale čak šest novih javnih poziva za 2023. godinu kojima će sufinancirati programe, projekte, manifestacije, festivale, prijevoz i tehničku opremu udrugama građana.

S druge strane, javni poziv programa javnih potreba u kulturi otvoren je još od prošle godine. Za šest novih javnih poziva u proračunu je osigurano oko dva milijuna kuna, odnosno više od 260.000 eura.

”Otvoreni su javni pozivi za potrebe u kulturi te za naše udruge građana i civilnog društva. Ovim putem pozivam sve da se jave, jer osigurana su sredstva za njihove programe, manifestacije, potrebe prijevoza i tehničke opreme. U proračunu je za navedene javne pozive osigurano 260.200 eura. Za neke pozive je rok prijave do kraja godine, odnosno sve dok se sredstva ne iskoriste, dok je za druge rok u narednih mjesec dana”, objasnio je protekli tjedan Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice.

Javni pozivi za sufinanciranje programa i projekata udruga građana bit će otvoreni do 20. veljače ove godine.

Javni pozivi za sufinanciranje manifestacija, festivala, prijevoza i tehničke opreme otvoreni su sve do 15. prosinca ove godine, odnosno do iskorištenja sredstava.

Najveći iznosi za realizaciju programa u kulturi samostalnih umjetnika i ostalih lani su, primjerice, dodijeljeni glazbeniku Miroslavu Evačiću za audiosnimku i spot te koncert u Koprivnici (10.900 kuna). Za audiosnimku i videospot za dvije pjesme Gordana Evačić dobila je ukupno 12.000 kuna.

U kategoriji udruga koje se bave radom s djecom i mladima najviše su dobili Udruga Fun station i Udruga mladih Koprivnice (po 40.000 kuna). Za realizaciju projekata organizacija civilnog društva u kulturi “AK galerija – prostor suvremene umjetnosti” dobila je 70.000 kuna. Za projekte dramske i filmske umjetnosti Umjetnička organizacija Ludens teatar dobila je ukupno 120.000 kuna.