Izbornik
Naslovnica Gradovi
Grad Slatina objavio javni poziv za novi paket potpora poduzetnicima

Za razvoj poduzetništva i rast zaposlenosti ukupno 750.000 kuna

Foto: Mihaela Feldi
Javni poziv za potpore otvoren je do 3. svibnja

S ciljem razvoja i promocije poduzetničke infrastrukture, jačanja konkurentnog nastupa na tržištu, povećanja investicijskih ulaganja poduzetnika uz rast zaposlenosti, poboljšanja uvjeta za financiranje poduzetnika te podizanje razine poduzetničkih znanja i vještina, Grad Slatina je početkom travnja objavio javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu bespovratnih potpora iz Programa mjera poticanja razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području Grada Slatine.

INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKA ŠKOLA SLATINA Dobili opremu za školovanje vulkanizera

Za što se dodjeljuju?

Predviđena sredstva iznose 750.000 kuna, a javni poziv je otvoren do 3. svibnja ili do iskorištenja sredstava predviđenih ovim javnom pozivom.

Bespovratne potpore po javnom pozivu dodjeljuju se sukladno pravilima sadržanim u Uredbi Europske komisije, temeljem ugovora o funkcioniranju Europske unije na de minimis potpore, i to za sufinanciranje troškova zakupa poslovnog prostora poduzetnika početnika, odnosno subvencioniranje troškova zakupa poslovnog prostora u poduzetničkom inkubatoru Slatina, nabave i ugradnje novih strojeva i opreme, inicijalnih troškova pokretanja gospodarske aktivnosti poduzetnika početnika, certificiranja proizvoda...

Dodjeljuju se i za subvencioniranje troškova implementacije industrijskog i grafičkog dizajna i troškova obveza prema HZZO-u i HZMO-u za zaposlenike u prvoj godini obavljanja djelatnosti, zatim za sufinanciranje razvoja komercijalizacije inovativnog proizvoda ili usluga, predstavljanja proizvoda i usluga poduzetnika Grada Slatine troškova priključka na komunalnu infrastrukturu (vodoopskrba i odvodnja), kao i za sufinanciranje Programa razvoja poduzetničkih sposobnosti mladih i poticanje razvoja učeničkih zadruga i slično. Potpore su to i za obrazovanje postojećih poduzetnika, povećanje raspoloživih i aktivnih smještajnih kapaciteta na području Grada Slatine, uzorkovanje tla, podizanje protugradnih mreža, te podizanje plastenika, staklenika i trajnih nasada.

GRADONAČELNIK DARIVAO Slikovnice i igre za knjižnicu

Utjecaj na zapošljavanje

Korisnici sredstava mogu biti poduzetnici i obrtnici utvrđeni Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva koji su u cijelosti u privatnom vlasništvu i čije je sjedište na području Grada Slatine, te iznimno gospodarski subjekti, neovisno o veličini, vlasničkoj strukturi i sjedištu, koji planiraju investicije, projekte ili aktivnosti na području Grada Slatine, a čime će se utjecati na otvaranje novih radnih mjesta.

Prijave na javni poziv podnose se Upravnom odjelu za razvoj Grada Slatine putem pošte ili osobno na adresu Grada Slatine, Trg sv. Josipa 10. Dodatne informacije imaju Branimir Kalanj, e-mail: branimir.kalanj@slatina.hr i Jurica Culej, e-mail: jurica.culej@slatina.hr.