Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
Dječji vrtić Žirek proslavio deseti rođendan

Za rođendanski dar osigurat će se novac za uređenje objekta u Koprivničkoj

Foto: Grad Velika Gorica
– Postoje potrebe za novim resursima i vrtićima. To ćemo riješiti povećanjem Koprivničke, a ostali dio izgradnjom vrtića iza Umjetničke škole Franje Lučića – najavio je gradonačelnik Krešimir Ačkar

U Dječjem vrtiću Žirek u Velikoj Gorici ovih je dana bilo posebno veselo. Kako i ne bi kad su slavili svoj deseti rođendan.

– Podjelom DV Ciciban i DV Velika Gorica krenuli smo u jednu veliku avanturu – započela je priču o Žireku ravnateljica Sandra Crnić.

Kroz godine rastao je, dodaje, i broj upisane djece, a kroz desetljeće sagrađen je novi vrtić na lokaciji u Cvjetnom naselju u koji idu i djeca s teškoćama u razvoju.

– Trenutačno imamo 31 skupinu redovitog programa, dvije za djecu s teškoćama u razvoju, jedan program za predškolce te 
imamo program za darovitu djecu. Tu je i velik broj logopeda, pedagoga, psihologa, defektologa... – rekla je.

Osim pjesme, plesa i veselja, kakav bi to rođendan bio bez želja?

– Voljeli bismo sljedeće godine imati u projektu poboljšanje uvjeta u našem područnom  objektu u Koprivničkoj. Projektna dokumentacija je spremna, tu očekujemo financijsku pomoć Grada, odnosno fondova EU – kazali su.

Gradonačelnik Krešimir Ačkar istaknuo je kako će za rođendanski poklon sljedeće godine biti osigurana proračunska sredstva za proširenje i adaptaciju objekta u Koprivničkoj. Time bi zadovoljili i kapacitete jer je pojačan dolazak mladih obitelji s djecom.

– Zato postoje potrebe za novim resursima i vrtićima. To ćemo riješiti povećanjem Koprivničke, a ostali dio izgradnjom vrtića iza Umjetničke škole Franje Lučića – rekao je gradonačelnik Krešimir Ačkar.