Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić 175 pregleda
Lovro Benčević novi predsjednik LAG-a Sava

'Za ruralni razvoj imamo na raspolaganju gotovo 10 milijuna kuna'

Zaprešić, LAG
Foto: Grad Zaprešić
Lovro Benčević istaknuo je kako će krenut s malim poljoprivrednicima za koje će biti raspisano deset natječaja vrijednih 15 tisuća eura. Nakon poljoprivrednika, naglasak će se staviti na društvenu infrastrukturu, i to kroz jedanaest potpora u iznosu od 33 tisuće eura

Lovro Benčević novi je predsjednik LAG-a Sava. Ova odluka jednoglasno je donesena na izbornoj sjednici Skupštine, priopćili su iz Zaprešića.

Benčević u radu LAG-a sudjeluje od samih početaka, a bio je inicijator osnivačkog sastanka.

- Jako sam ponosan što sam uspio dobiti povjerenje Skupštine za vođenje LAG-a. Dosadašnji posao odrađen je vrlo dobro, sredstva su ostvarena i na raspolaganju imamo gotovo 10 milijuna kuna koje moramo investirati u naše područje. To je izuzetno važan zadatak, jer tim novcem možemo podići ruralni razvoj našeg kraja. Na nama je odgovornost da kvalitetno usmjerimo taj novac - rekao je Benčević. Kako je istaknuo, krenut će s malim poljoprivrednicima za koje će biti raspisano deset natječaja vrijednih 15 tisuća eura. Nakon poljoprivrednika, naglasak će se staviti na društvenu infrastrukturu, i to kroz jedanaest potpora u iznosu od 33 tisuće eura.

Ovom prilikom podnijeto je i izvješće o radu LAG-a u protekloj godini, a predstavljen je plan za 2018. godinu. Prema riječima Maje Čičko, voditeljice LAG-a, najvažnije postignuće je potpisivanje ugovora za Mjere 19.2., 19.3. i 19.4., kroz koje je ostvareno, već spomenutih, gotovo 10 milijuna kuna. Od tog iznosa će 946.050 eura biti kroz natječaje podijeljeno građanima s područja LAG-a Sava.

- U 2018. godini čeka nas animacija stanovništva, kao i puno radionica kojima ćemo stanovnike upoznati s načinima prijave na natječaje, ali i mogućnostima koje nudi LAG - rekla je Čičko.