Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
Dubrovački zimski festival

Zabava za male i velike, kolendavanje, koncerti, vilenjaci, stanica za Sjeverni pol...

Dubrovački zimski festival
1/3
Foto: Grad Dubrovnik
Jedinstveni ugođaj u Gradu donosi kolendavanje kao tradicionalni dubrovački običaj pjevanja kolendi dubrovačkim ulicama i trgovima

Paljenjem prve adventske svijeće ispred Dubrovačke katedrale te dekorativne blagdanske rasvjete uz kolendu, započeo je bogati program šestog Dubrovačkog zimskog festivala.

ADVENT U POREČU Vrući aperol i vrući gin, istarske kobasice, sarma u burgeru, gira volta, kolač od mrkve, panettone…

Jedinstven ugođaj

Središte festivalskih koncertnih zbivanja je najljepša svjetska pozornica – Stradun, gdje će tijekom ovog prosinca nastupati brojne zvijezde hrvatske estrade – Gibonni, Zorica Kondža, Neno Belan, Damir Urban, Parni valjak. Već tradicionalno, prvog siječnja na Stradunu će se u podne, uz Dubrovački simfonijski orkestar, pjenušac i kamenice, zaplesati valcer, a orkestrom će ravnati maestro Noam Zur. Prvog dana 2020. u večernjim će satima na Stradunu nastupiti klapa Iskon.

Na Dubrovačkom božićnom koncertu koji će se održati u nedjelju, 22. prosinca u hotelu Valamar Lacroma Dubrovnik, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravna mlada hrvatska dirigentska zvijezda Veton Marevci, a uz pop divu Vannu nastupaju operni pjevači - sopranistica Valentina Fijačko Kobić i tenor Tomislav Mužek. Na pozornicu će se popeti i Davor Erceg, Zbor Blasius te klape FA Linđo i Subrenum, a ulaznice za ovaj prigodni koncertni program dostupne su online putem servisa www.ulaznice.hr.

Nikad bogatiji Advent u Kaštelima Nastupaju Alen Nižetić, Psihomodo pop, Crvena jabuka, klape Cambi i Sv. Juraj...

Jedinstveni ugođaj u Gradu donosi kolendavanje kao tradicionalni dubrovački običaj pjevanja kolendi dubrovačkim ulicama i trgovima. Klapska pjesma uveseljavat će Dubrovčane i goste vikendima, u điru od Brsalja, preko Straduna do Gundulićeve poljane, gdje će biti organiziran glazbeni program uz gastronomsku ponudu na kućicama.

Orašar 10. prosinca

Na radost najmlađih, na programu festivala naći će se približno 160 programa posvećenih upravo njima, a koji uključuju druženja s mrazicama, vilenjacima i likovima iz bajki, igre po starinski, pričanja bajki, crtanja Djedu i brojne druge programe na širem području grada. Stanicu Sjeverni pol ove će godine ugostiti Kazalište Bursa, a Uvala Lapad će osim klizališta dobiti i natkrivenu pozornicu te kupolu. Unaprijeđen i bogat program očekuje djecu i mlade i u Mokošici.

Jedno od najpopularnijih djela klasične baletne umjetnosti koje tradicionalno u adventsko vrijeme očarava djecu i odrasle diljem svijeta Orašar 10. prosinca izvest će ansambl Ukrajinskog klasičnog baleta u Sportskoj dvorani u Gospinu polju u organizaciji Dubrovačkih ljetnih igara.

Novitet festivala je Božićna placa u Lazaretima na kojoj će donacije Dubrovčana prodavati političari, sportaši i druge javne osobe, a cjelokupni prihod namijenjen je Udruzi za Down sindrom Dubrovnik – DNŽ.

SISAK Svjetlosni tunel na šetnici uz Kupu novi je adventski ukras u gradu

Doček Nove godine uz Parni valjak

Odlična završnica očekuje sve posjetitelje ovogodišnjeg Dubrovačkog zimskog festivala. Za sam doček 31. prosinca, vrhunski glazbeni doživljaj na Stradunu priredit će Parni valjak, a za nastup kultnog benda publiku će zagrijavati Ante Gelo band i gosti, mlade nade hrvatske glazbe Bruna Oberan, Iva Ajduković i Alen Đuras. Ranije tog dana na dječjem dočeku nove godine najmlađe će zabavljati Mia Dimšić. A zabavno će biti i prethodna tri dana. Do najluđe noći u godini uvest će nas, redom: 28. prosinca Neno Belan i Mediteran Orchestra, 29. prosinca Sanja, Marinko i Zec iz Novih fosila te 30. prosinca Damir Urban & 4!     

Mobilna aplikacija DWF

Dubrovnik Winter Festival mobilna aplikacija građanima i posjetiteljima pruža informacije o programu Dubrovačkog zimskog festivala te lokacijama na kojima su ukrašeni borovi, jelke, jaslice i slični tradicionalni i vjerski motivi. Pri fizičkom dolasku na lokaciju korisniku se otvara mogućnost korištenja kamere u aplikaciji, a nakon fotografiranja s filterom na lokaciji, korisniku fotografija ostaje na uređaju uz mogućnost dijeljenja preko društvenih mreža kroz samu aplikaciju. Više o zimskim blagdanima u Dubrovniku na internetskoj stranici festivala www.dubrovnikwinterfestival.com.     

Besplatna vođenja subotom     

Subotnja jutra adventa u Dubrovniku bit će u znaku nastupa Folklornog ansambla Linđo uz besplatno turističko razgledanje grada u organizaciji TZ grada Dubrovnika, koja će prirediti i humanitarni Torta party na Stradunu 14. prosinca uz nastup popularne Domenice.