Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
POSJETA IZASLANSTVA BRČKO DISTRIKT

Zahvaljujući projektu uređenje jaslica i dječjeg igrališta

Foto: Grad Vinkovci
– Pred nama je razdoblje koje donosi prilike koje moramo iskoristiti kako bismo dodatno napredovali i razvijali se, a dobrosusjedska suradnja u tome može biti od velike pomoći – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić

U radnom posjetu Vinkovcima boravilo je izaslanstvo Brčko distrikta, predvođeno gradonačelnikom Esadom Kadrićem. Tom prilikom, između ostaloga, razgovaralo se i o razmjeni iskustava u provedbi projekata financiranih sredstvima EU, a poseban naglasak bio je na mogućnostima buduće suradnje Vinkovaca i Brčko distrikta na projektima od obostrane važnosti.

Jedan od njih je i projekt “Prijateljstvo bez granica”, koji financira Ministarstvo regionalnog razvoja RH u iznosu od 271.000 kuna, a projekt predstavlja poveznicu Grada Vinkovaca i Brčko distrikta. U sklopu projekta 100.000 kuna dobit će Brčko distrikt za uređenje jasličkog dijela vrtića dok će Grad Vinkovci svoja sredstva usmjeriti za uređenje dječjeg igrališta u vrtiću Budućnost.

Rečeno je i da je to prvi javni poziv ministarstva Regionalnog razvoja čija su nacionalna sredstva namijenjena prekograničnoj suradnji Hrvatske i BiH s ciljem pružanja potpore našim Hrvatima u Bosni i Hercegovini.

– Pred nama je razdoblje koje donosi prilike koje moramo iskoristiti kako bismo dodatno napredovali i razvijali se, a dobrosusjedska suradnja u tome može biti od velike pomoći. Dobro je da je sve počelo s jednim lijepim europskim projektom koji možda nije prevelik financijski, ali znači nam iznimno puno jer odnosi se na djecu, odgoj i obrazovanje – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Gradonačelnik Brčko distrikta Kadrić rekao je pak da im je cilj uspostaviti intenzivnu suradnju s gradovima kao što su Vinkovci kako bi se što bolje upoznali s praksom, izazovima i problemima na putu prema EU.

– Početnici smo u tom poslu i veliko iskustvo koje ima gradska uprava u Vinkovcima i Razvojna agencija VIA može nam biti od 
velike koristi. Nama su neophodna znanja u procesu pridruživanja i korištenju fondova EU – rekao je Kadrić.