Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
PROJEKT VRIJEDAN GOTOVO 13 MILIJUNA KUNA

Započela gradnja važnih prometnica u jaskanskoj Gospodarskoj zoni Jalševac

Foto: Grad Jastrebarsko
Na taj način dodatno se ulaže u poslovnu infrastrukturu, što je ključno za privlačenje novih investicija u Jastrebarsko

Započela je gradnja prometnica S3, S4 i T10 u Gospodarskoj zoni Jalševac koje će omogućiti pristup uređaju za pročišćavanje 
otpadnih voda koji je dio najvećeg gradskog projekta, također sufinanciranog europskim sredstvima, ističu u Gradu Jastrebarsko.

Na taj način dodatno se ulaže u poslovnu infrastrukturu, što je ključno za privlačenje novih investicija u Jastrebarsko. Realizacijom projekta omogućit će se otvaranje pristupa neiskorištenom  zemljištu i povećanje površina namijenjenih za poduzetništvo te će se tako izravno pridonijeti stvaranju povoljnog okruženja za unapređenje poduzetničkih aktivnosti.

Projektom će se, kako je istaknuto, sagraditi 760,20 metara prometnica sa svom potrebnom infrastrukturom, ukupne površine 
koridora od 15.076,00 četvornih metara.

– U provedenom postupku javne nabave za izvođenje radova ekonomski najpovoljniju ponudu dostavilo je trgovačko društvo 
Strabag iz Zagreba. Sami radovi započeli su nakon uvođenja u posao 11. listopada, a ugovoreni rok za izvođenje iznosi 180 kalendarskih dana. Projekt se provodi u okviru Operativnog programa  Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., a vrijedan je 12,970.144,05 kuna. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 11,024.622,44 kuna, dok je Grad Jastrebarsko uložio vlastita sredstva u iznosu od 1,945.521,61 kuna – kažu u Gradu.