Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
VINKOVCI

Započinje unutarnje uređenje i opremanje vinkovačke knjižnice

1/3
Foto: Vinkovci
Vjerujem da će za Dan grada naši sugrađani na raspolaganju imati novu knjižnicu, rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić potpisao je s predstavnicima tvrtki koje su odabrane na javnom natječaju ugovore vrijedne ukupno 840.000 eura za potrebe opremanja zgrade Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci namještajem, informatičkom opremom te RFID sustavom koji služi za automatizaciju knjižničnog poslovanja. Unutarnjim opremanjem knjižnice ovaj značajni infrastrukturni objekt u Vinkovcima bit će završen te spreman za otvaranje i rad s građanima.

Mjesto okupljanja

– Izgradnja nove moderne knjižnice, kakvu Vinkovci i zaslužuju, bila mi je jedna od prvih želja i jedan od glavnih ciljeva otkako sam postao gradonačelnik. Unutarnjim opremanjem objekta stigli smo do same završnice ovog velikog posla te vjerujem da će za Dan grada naši sugrađani na raspolaganju imati novu knjižnicu. Bio je ovo dug put na kojem je bilo i onih koji su bili za ovaj projekt, ali i onih koji su bili protiv – rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

Zahvalio je svima koji su bili velika podrška u cijelom ovom projektu svemu kao i onima koji su negodovali jer su i tako na određen način promovirali novu knjižnicu. Dodao je kako vinkovačka knjižnica i u ovim uvjetima radi odlično, ali i da će u novim uvjetima biti još bolja.

– Bit će to mjesto okupljanja i održavanja brojnih događanja – naglasio je Bosančić.

Napomenuo je i kako je od ukupnog iznosa Ministarstvo kulture i medija za unutarnje opremanje vinkovačke knjižnice osiguralo 530.000 eura, dok će ostatak osigurati Grad Vinkovci.

Ravnateljica Vedrana Lugić podsjetila je kako je Gradska knjižnica i čitaonica najstarija ustanova te centar kulturnih događanja u gradu i kao takva zaslužuje novi prostor, primjeren svojoj veličini i značaju.

RFID sustav

Najavila je i određene novitete u radu nakon samog preseljenja, otkrivši tako, recimo, da će svi korisnici, bez obzira na životnu dob, imati svoj prostor u kojem će interakcija s djelatnicima biti prilagođena samo njima.

– Sigurna sam da će svi naši korisnici i posjetitelji uživati u novoj knjižnici, a mi ćemo dobiti potreban prostor kako bi napokon mogli sve naše ideje provesti u djelo. Nabavka nove opreme u tome će nam puno pomoći jer na raspolaganju ćemo imati moderne uređaje, od 3D printera pa nadalje, a koristit ćemo i RFID sustav s pomoću kojeg će svaki korisnik moći sam zadužiti i razdužiti knjigu, produžiti posudbu i slično. Naša nova knjižnica bit će opremljena opremom dostojnom knjižnice 21. stoljeća – rekla je Lugić.

Inače, radovi na unutarnjem uređenju zgrade potrajat će još nekoliko dana nakon čega će sve biti spremno za završni korak, odnosno samo opremanje kako bi Vinkovčani i Vinkovčanke već za Dan grada na raspolaganju imali novu knjižnicu.

Polaganje vijenaca Sjećanje na žrtve partizanskih zločina Održan 15. Međunarodni ZABA CUP u tenisu Više od 200 tenisača iz 20 europskih država u Vinkovcima VINKOVCI Rimski dani u Vinkovce vraćaju gladijatorske borbe, rimski sajam...