Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
Održan 15. Međunarodni ZABA CUP u tenisu

Više od 200 tenisača iz 20 europskih država u Vinkovcima

1/3
Foto: Vinkovci
Tijekom turnira moglo se vidjeti koliko su ovi mladi sportaši napredovali u “bijelom sportu”, ali i koliko toga još moraju naučiti i koliko im je još potrebno napornih treninga kako bi mogli postati poznati svjetski igrači

Vinkovci su i ove godine, i to 15. put, bili domaćin Međunarodnog teniskog turnira ZABA CUP za djevojčice i dječake do 14. godina. Taj tradicionalni sportski sadržaj, koji se održava u organizaciji Teniskog kluba Vinkovci, okupio je više od 200 talentiranih djevojčica i dječaka iz čak 20 država što samo govori o važnosti tog turnira i tome koliko je on tijekom godina postao prepoznatljiv u svijetu tenisa. Predsjednik Teniskog kluba Vinkovci Domagoj Bubalo posebno je istaknuo kako su Vinkovci tijekom turnira bili tenisko središte ne samo Hrvatske nego i cijele Europe.

– Imamo preko 200 sudionika iz 20 država što puno govori o ovome turniru i Vinkovcima kao domaćinu. Ovo je jedan od važnijih turnira i dolaze nam stvarno jako dobri tenisači. Ovom prilikom želio bih zahvaliti i Gradu Vinkovcima i Vukovarsko - srijemskoj županiji koji nam stvarno pomažu da ovaj klub ide prema vrhu svjetskog tenisa – rekao je Bubalo.

Tijekom turnira moglo se vidjeti koliko su ovi mladi sportaši napredovali u “bijelom sportu”, ali i koliko toga još moraju naučiti i koliko im je još potrebno napornih treninga kako bi mogli postati poznati svjetski igrači. Tenisačice i tenisači pokazali su tijekom turnira svu ljepotu tenisa te pokazali gledateljima niz atraktivnih poena, servisa, razmjena udaraca, neizvjesnih mečeva… Sa sudionicima turnira bio je i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić koji je rekao da je ZABA CUP prepoznat kao dobro mjesto gdje se mogu vidjeti odlična i talentirana djeca.

– Impozantan je ovo broj i zemalja i sudionika i lijepo je to za promociju grada Vinkovaca i našeg Teniskog kluba, ali i za promociju sporta u samom gradu jer sva djeca mogu vidjeti što znači viša razina u tenisu jer ovo su iznimno ozbiljni igrači od kojih će neki u nekoliko narednih godina postati i reprezentativci i sportske zvijezde – rekao je Bosančić.

VINKOVCI Rimski dani u Vinkovce vraćaju gladijatorske borbe, rimski sajam... Intervju s gradonačelnikom Vinkovaca Ivanom Bosančićem U planu je gradnja novog vrtića, a uskoro se otvaraju knjižnica i nadvožnjak VINKOVCI Na nekadašnjem odlagalištu Papuk niknut će sportski centar