Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak 127 pregleda
Potpisan sporazum

Zaposlenicima gradskih tvrtki uskrsnice od 300 i božićnice od 500 kuna

Kristina Ikić Baniček potpisuje ugovore s predstavnicima gradskih tvrtki
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček najavila je, po prvi puta u Sisku, isplatu uskrsnica umirovljenicima

Radnici gradskih tvrtki Auto promet Sisak, Gospodarenje otpadom i Gradske tržnice dobit će naredne dvije godine uskrsnice u visini od 300 kuna i božićnice od 500 kuna. Jamči im to sporazum potpisan u ponedjeljak između predsjednika Radničkih vijeća i direktora tvrtki koji predviđa i mogućnost da se isplata istih iznosa produži i još dvije godine.

- Stvorili su se uvjeti za poboljšanje materijalnih prava zaposlenika u gradskom sustavu. Nakon što smo slične sporazume potpisali s gradskim ustanovama preostaje još nekoliko gradskih tvrtki s kojima isto tako možemo potpisati sporazum ako njihova radnička vijeća pokažu zanimanja za to - rekla je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček koja je i najavila, po prvi puta u Sisku, isplatu uskrsnica umirovljenicima.

- Na Gradsko vijeće u petak šaljemo odluku kojom ćemo umirovljenicima s područja Siska, a koji imaju mirovine do 1500 kuna, isplatiti 300 kuna uskrsnice, onima od 1500 do 2000 kuna 200 kuna, onima do 3000 kuna mirovine 150 kuna te onima do 5000 kuna sto kuna uskrsnice - rekla je Ikić Baniček.