Izbornik
Naslovnica Gradovi Vodice 31 pregleda
Na četiri mjeseca

Zaposlili devet osoba na uređenju javnih površina

Javni radovi u Vodicama
Foto: Grad Vodice
Cilj je uključiti nezaposlene osobe u program aktivacije na poslovima društveno korisnog rada

Grad Vodice u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područnim uredom Šibenik, sudjeluje u mjerama aktivne politike zapošljavanja koje provodi Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava kroz program 'Od mjere do karijere'. Riječ je o programu Uredimo naše Vodice u sklopu mjere javnih radova čiji je program temeljen na društveno korisnom radu kojeg inicira lokalna zajednica.

Cilj je uključiti nezaposlene osobe u program aktivacije na poslovima društveno korisnog rada. Na poslovima javnih radova je zaposleno devet korisnika zajamčene minimalne naknade na nepuno radno vrijeme.

Program se provodi na cijelom području Grada i obuhvaća poslove uređenja i čišćenja javnih površina koje nisu u sustavu redovnog održavanja, odnosno čišćenje i održavanje sportskih igrališta, dvorišta osnovnih škola, vrtića, ustanova, obalnog pojasa, poljskih putova, kao i čišćenje i održavanje zapuštenih prostorija u vlasništvu Grada Vodica.

Za provođenje ovog programa Grad je osigurao sredstva za rad i opremu za zaposlene u iznosu od 37.500 kn, a HZZ sufinancira polovicu troška minimalne bruto plaće u iznosu od 3.839,47 kn. Radovi traju četiri mjeseca s mogućnošću produžetka za još dva mjeseca, a započeli su sredinom srpnja i predviđeno je da budu završeni do sredine studenoga, priopćili su iz gradske uprave.