Izbornik
Naslovnica Gradovi Osijek
Osječki gradonačelnik u obilasku gradskih gradilišta

Završena obnova Mostarske: “Na ovome imate desetku!”

Foto: Osijek
– Na Promenadi su u tijeku završni radovi na hortikulturi, gledalištu i sunčalištu kod Kožare. A radi se i kod KBC-a Osijek, što bi trebalo završiti do kraja 2023. Tada će se ostvariti san Osječana i Donjograđana, spojit ćemo šetnicom Donji i Gornji grad – zaključio je gradonačelnik Ivan Radić

U Mostarskoj ulici rekonstruiran je nogostup, izmještena je javna rasvjeta i saniran kolnik. Osječki gradonačelnik Ivan Radić obišao je obnovljenu Mostarsku ulicu.

U kratkom roku

– Nakon obilaska mnogih gradskih četvrti i mjesnih odbora danas smo u Donjem gradu, u Mostarskoj ulici, koja je kompletno obnovljena. Vrijednost radova je milijun kuna. Obnovljen je nogostup, izmještena javna rasvjeta i rekonstruirana cesta. Ja ovim putem zahvaljujem na inicijativi Vijeća Gradske četvrti. Ovo je još jedan dokaz da ova gradska vlast sluša potrebe stanovnika na terenu, ljudi su izuzetno zadovoljni učinjenim – istaknuo je gradonačelnik Radić.

Zadovoljstvo učinjenim nisu skrivali ni predstavnici Vijeća GČ Donji grad, kao ni sami  stanovnici Mostarske ulice.

– Sjajno nam izgleda Mostarska ulica. Nakon puno godina i praznih priča konačno smo napravili pravi posao u Donjem gradu. Mostarska je ulica bila zapuštena, a sad je krasno i poželjeti živjeti u njoj – ističe predsjednik Vijeća GČ Donji grad Frano Barać.

– Imamo novi nogostup, širok put, ravan, voda ne leži nigdje. U kratkom razdoblju, bio sam nazočan, to je kvalitetno odrađeno. To je na dobrobit i ponos svih nas mještana. Na ovome svemu imate čistu desetku – poručuje stanovnik Mostarske ulice Ilija Marić.

Radove u Mostarskoj ulici izvela je gradska tvrtka UNIKOM.

– Zahvaljujem radnicima UNIKOM-a na dobro izvedenim radovima koji su počeli u svibnju. Rekonstrukcija je obuhvaćala rekonstrukciju nogostupa, izmještanje stupova javne rasvjete te rekonstrukciju kolnika – izjavio je pročelnik Upravnog odjela za 
komunalne djelatnosti Antonio Lozančić.

Za prioritete svih gradskih četvrti Grad Osijek je osigurao ove godine više novca. Tako je i u GČ Donji grad stiglo oko 580.000 kuna, što je 10 posto više nego godinu prije, podsjetio je gradonačelnik Radić. Najavio je i nastavak ulaganja u komunalnu 
infrastrukturu Donjega grada.

Uređenje Promenade

– Od važnijih radova do kraja 2022. planirana je sanacija kolnika Ulice Matije Gupca. Počeli su i radovi na sanaciji kanalizacijske i vodovodne mreže u dijelu Cvjetkove ulice, nakon čega će se kompletna dionica ulice “od fasade do fasade” rekonstruirati. Rok za završetak tih radova je kraj rujna. Tijekom kolovoza i rujna planirani su i radovi na križanju Crkvene ulice i Ulice Zmaj Jove Jovanovića – istaknuo je gradonačelnik Radić.

Podsjetio je i na velike radove na osječkoj Promenadi.

– Ukupna vrijednost investicije je sto milijuna kuna. Podijeljena je u tri poddionice. U tijeku su završni radovi na hortikulturi, gledalištu i sunčalištu kod Kožare. Tehnički pregled očekuje se početkom rujna. Vrijednost tih radova je oko 35 milijuna kuna. A u tijeku su radovi i na drugoj poddionici, kod KBC-a Osijek, koji bi trebali biti gotovi do kraja 2023. Tada će se ostvariti san Osječana i Donjograđana, spojit ćemo šetnicom Donji i Gornji grad – zaključio je Radić.