Izbornik
Naslovnica Gradovi
ODRŽANA POČETNA KONFERENCIJA PROJEKTA KOJI DAJE POSLOVNU PRILIKU ZA 12 0SOBA

‘Ždralice pokreću’ za žene i osobe s invaliditetom

Foto: Grad Daruvar
Ukupna vrijednost projekta je 1.040.277,74 kune, od čega Europska unija financira 884.614,33 kune

U dvorani dvorca grofa Jankovića održala se početna konferencija projekta ‘Ždralice pokreću’. Projekt se sufinancira sredstvima Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali. Nositelj je udruga Ždralice iz Daruvara, a partneri u projektu su Razvojna agencija Daruvar i Udruga osoba s invaliditetom Daruvar. Ukupna vrijednost projekta je 1.040.277,74 kune, od čega Europska unija financira 884.614,33 kune.

POTICAJI ZA PODUZETNIKE, UGOSTITELJE, REBALANS PRORAČUNA Za poticaje osigurano pola milijuna kuna

Projektom se afirmira društveno poduzetništvo, zapošljavaju se osobe koje stječu i stručne i poslovne vještine, nabavlja oprema potrebna za ostvarenje plana te vodi briga o marginaliziranim skupinama društva. Ciljna skupina na ovom projektu su nezaposlene žene i osobe s invaliditetom. Kroz ovaj projekt 12 osoba pronaći će svoju poslovnu priliku. Voditeljica projekta Magdalena Lipovac iz Zagreba se vratila u Daruvar te je s ponosom predstavila prvi milijunski projekt Ždralica koji potnancira 884.614,33 kune.

Projektom se afirmira društveno poduzetništvo, zapošljavaju se osobe koje stječu i stručne i poslovne vještine, nabavlja oprema potrebna za ostvarenje plana te vodi briga o marginaliziranim skupinama društva. Ciljna skupina na ovom projektu su nezaposlene žene i osobe s invaliditetom. Kroz ovaj projekt 12 osoba pronaći će svoju poslovnu priliku. Voditeljica projekta Magdalena Lipovac iz Zagreba se vratila u Daruvar te je s ponosom predstavila prvi milijunski projekt Ždralica koji potiče društveno poduzetništvo u toj lokalnoj zajednici, ukazujući na ciljeve koji se postižu projektnom realizacijom.

– Sedam godina pratim rad udruge Ždralice i njihov napredak iz godine u godinu me jako raduje. Ovaj projekt je kruna njihova truda i rada. Ako im treba još prostora, u bivšem Dalitu još ima mjesta – podržao ih je i gradonačelnik Lneniček. Inače, od sedam osoba koje će se zaposliti u projektnoj realizaciji, četiri su članice udruge Ždralice, a tri udruge osoba s invaliditetom.