Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
POTICAJI ZA PODUZETNIKE, UGOSTITELJE, REBALANS PRORAČUNA

Za poticaje osigurano pola milijuna kuna

Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Za 26 ugostitelja dodijeljeno je 78.000 kuna poticaj

Ovih je dana objavljen javni poziv poduzetnicima i fizičkim osobama s područja Grada Daruvara za podnošenje zahtjeva za dodjelu poticaja po programu poticanja poduzetništva u 2021. godini. Sredstva su namijenjena za zapošljavanje i poticaj za početak obavljanja registrirane djelatnosti.

Glazbena škola Brune Bjelinskog Daruvar priključila se kampanji Humanitarni koncert “Glazbom za glazbu” za novu Glazbenu školu u Sisku

Grad Daruvar je u proračunu za 2021. godinu osigurao pola milijuna kuna za gore navedene poticaje. Jednokratni poticaj za zapošljavanje iznosi 15.000 kuna, a za početak obavljanja registrirane djelatnosti 5000 kuna.

Osim ove vrste pomoći, Grad Daruvar nije zaboravio ni svoje ugostitelje koje je pogodila velika kriza uzrokovana koronavirusom. Naime, kako se čitava situacija iznimno loše odrazila na njihovo poslovanje, Grad Daruvar je i u 2021. godini dodijelio potporu za njih. Potpore iznose 3000 kuna po korisniku, a ukupno je u 2021. godini dodijeljeno 78.000 kuna za čak 26 ugostitelja.

Također, tijekom nedavno održane sjednice Gradskog vijeća dogodio se prvi rebalans ovogodišnjeg proračuna.

GAREŠNICA Mjesni odbor Tomašica očekuje veća ulaganja

Kako pojašnjava predlagatelj, gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček, rebalansu se pristupilo zbog usklađivanje prethodno planiranih aktivnosti vezanih za projektnu provedbu sa stanjem nakon provedenih postupaka javne nabave.

– Na nekim projektima su ostvarene bolje cijene od očekivanih, dok se na nekim, nažalost, dogodilo da su cijene veće od planiranih, a s obzirom na to da se radi o iznimno bitnim projektima, morali smo napraviti rebalans proračuna – objasnio je gradonačelnik Damir Lneniček.