Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
GAREŠNICA

Mjesni odbor Tomašica očekuje veća ulaganja

Foto: Grad Garešnica
Financijske mogućnosti gradskog proračuna ograničene su, a zbog politike ravnomjernog razvoja svih naselja na području Grada mora se u sve jednako ulagati

Mjesni odbor prigradskog naselja Tomašice, uz potporu Grada Garešnice, ove godine ondje planira provesti mnogobrojne aktivnosti. U prošlogodišnjem planu niz aktivnosti nije realiziran, a neke su započete i treba ih dovršiti. Predsjednica Mjesnog odbora Dragica Severović svjesna je da su financijske mogućnosti gradskog proračuna ograničene i da se zbog politike ravnomjernog razvoja svih naselja na području Grada mora ulagati i u druga naselja, ali očekuje da će se ipak više ulagati u Tomašicu.

GAREŠNICA Za zajednice i Crveni križa 1,5 milijuna kuna

– Nama Tomašičanima najhitnija je sanacija mjesnog doma u kojem treba postaviti pod, dovršiti uređenje sanitarnog čvora koji smo djelomično sanirali te urediti okoliš doma. Prioritet nam je i dovršetak dograđene prostorije kako bismo u njoj uredili kuhinju, a trebalo bi urediti i prostoriju bivše trgovine koja je također u okviru doma – rekla nam je Dragica Severović.

Istodobno je završena prva etapa uređenja mjesnog doma u Ciglenici. Na domu je izmijenjen pokrov na krovištu, sa stražnje strane napravljena je drenaža da voda ne prodire u objekt te su u prizemlju uređeni veća društvena prostorija, sanitarni čvor i čajna kuhinja. Sve je financirao Grad na inicijativu Mjesnog odbora Ciglenica, koji vodi predsjednik Damir Rijetković. Novi prostor koristit će mještanima za razna događanja, od manjih proslava i rođendana do glasanja na izborima kada će u njemu biti biračko mjesto.