Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
GAREŠNICA

Za zajednice i Crveni križa 1,5 milijuna kuna

Foto: Grad Garešnica
Gradonačelnik Garešnice zahvalio je svima na aktivnostima koje su provodili u prošloj godini i izrazio nadu da će ova godina biti još sadržajnija

Gradonačelnik Garešnice Josip Bilandžija s predsjednicima gradske Sportske zajednice Željkom Rijetkovićem, Vatrogasne zajednice Grada Garešnice Đurom Petrićem, Zajednice tehničke kulture Željkom Vidom i ravnateljicom Gradskog društva Crvenog križa Melitom Lozinom potpisao je ugovore o financiranju njihovih aktivnosti.

OSNOVNA ŠKOLA ČAZMA Uređene i opremljene učionice biologije i engleskog jezika

Riječ je o 1,550.000 kuna, koliko je za njihov rad u ovoj godini planirano u gradskom proračunu. Za Sportsku zajednicu osigurano je 680 tisuća kuna, a za Zajednicu tehničke kulture 100 tisuća kuna i one će taj novac prema unaprijed utvrđenim kriterijima raspodijeliti udrugama koje djeluju u okviru njih. Vatrogasnu zajednicu Grad Garešnica u 2021. godini financirat će s 570 tisuća kuna, a taj će novac biti usmjeren u 16 dobrovoljnih vatrogasnih društava koja djeluju na području Grada Garešnice.

Gradonačelnik ugostio pobjednika državnog natjecanja iz kemije U travnju će se znati putuje li u Japan

Za rad garešničkog Crvenog križa osigurano je 200 tisuća kuna. Gradonačelnik Bilandžija zahvalio je predstavnicima svih zajednica i Crvenog križa na svim njihovim aktivnostima koje su provodili u prošloj godini te je izrazio nadu da će se uskoro okončati pandemija koronavirusa i da će ova godina biti još sadržajnija. Zbog mnogih otkazanih aktivnosti na koje bi inače potrošili novac, ovoga puta predstavnici su ga odlučili uložiti u opremu, liječničke preglede članova i infrastrukturu zajednica i udruga.