Izbornik
Naslovnica Gradovi Osijek
Konstituirano Vijeće za prevenciju Grada Osijeka

Želimo da Osijek ostane siguran grad jer to utječe i na gospodarstvo

Foto: Osijek
Grad Osijek je za potrebe policije i povećanja sigurnosti osigurao osam računala u vrijednosti 50.000 kuna, a plan je povećati i broj kamera na javnim površinama, kao i raditi na edukaciji građana, osobito najmlađih

Konstituirano je Vijeće za prevenciju Grada Osijeka, čija je svrha prevencija kriminaliteta i pružanja podrške nositeljima kriminalno-preventivnih aktivnosti u suradnji s PU osječko-baranjskom. Vijeće broji devet članova, na čelu s osječkim gradonačelnikom Ivanom Radićem i njegovim zamjenikom Draganom Vulinom.

– Sigurnost utječe i na gospodarstvo. Čim imamo nestabilnu situaciju, bježe i investicije. Želimo da Osijek ostane siguran grad i već smo poduzeli određene korake. Prije godinu dana Grad Osijek imao je četiri komunalna i tri prometna redara, a sada ih je osam. Evidentirano je i osam puta više prekršaja iz područja komunale i prometa nego lani – rekao je Vulin.

Istaknuo je i da je Grad Osijek za potrebe policije i povećanja sigurnosti osigurao osam računala u vrijednosti 50.000 kuna, dodajući da je plan povećati i broj kamera na javnim površinama, kao i raditi na edukaciji građana, osobito najmlađih.

Vijeće za prevenciju djeluje kao koordinirajuće tijelo, a programima prevencije obuhvaćena su područja suzbijanja nasilja u obitelji, delinkvencije djece, maloljetnih i punoljetnih osoba, zlouporabe opojnih droga, suzbijanja svih oblika kriminaliteta, osiguranja povoljnog stanja javnog reda i mira te opće sigurnosti građana i imovine. 

Građani se sa svojim upitima i prijedlozima mogu obratiti Vijeću putem e-pošte na adresu vijece.za.prevenciju@osijek.hr.