Izbornik
Naslovnica Gradovi Osijek
U Osijeku se uspostavlja veteranski centar

"Želimo osigurati dostojanstvenu skrb za branitelje"

storyeditor/2024-03-14/DSC_0342-scaled.jpg
Foto: Osijek CENTAR će pružati socijalne usluge usmjerene na poboljšanje kvalitete života i društvene uključenosti branitelja

Sporazum o suradnji pri uspostavi i radu veteranskog centra u Osijeku, koji će pružati socijalne usluge usmjerene na poboljšanje kvalitete života i društvene uključenosti hrvatskih branitelja, potpisali su nedavno potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

Osječki veteranski centar uspostavit će se u objektu bivšeg hotela "Mursa'', u sklopu projekta "Širenje mreže veteranskih centara", koji je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

– Analizom potreba braniteljsko-stradalničke populacije i svih županija te potencijalnih lokacija, a imajući u vidu broj hrvatskih branitelja i hrvatskih ratnih vojnih invalida na tim područjima, odabrane su ove lokacije kako bi se Hrvatska premrežila veteranskim centrima koji bi bili dostupni što većem broju korisnika – istaknuo je ministar Medved.

Gradonačelnik Radić rekao je kako je izgradnja Veteranskog centra u Osijeku jedan od projekata kojim Grad Osijek i Vlada RH partnerskom suradnjom žele osigurati dostojanstvenu skrb za hrvatske branitelje i civilne stradalnike Domovinskog rata.

– Branitelji s područja Slavonije i Baranje dali su nemjerljiv doprinos u obrani i stvaranju Hrvatske. Ne postoje dovoljno snažne riječi kojima možemo iskazati zahvalnost za njihovu hrabrost i požrtvovnost. Ali djelima možemo pokazati koliko ih poštujemo i koliko su nam i danas važni. Siguran sam kako će nakon realizacije ovog projekta branitelji imati moderan i pristupačan centar koji će im omogućiti trajnu skrb – dodao je Radić. 

storyeditor/2024-03-17/Vedran_Gavran_1.jpg Poduzetnicima u Donjim Andrijevcima svake godine dodijelimo po 1500 eura "Želimo stvoriti mjesto ugodnog života i sinergije mladih i starih" storyeditor/2024-03-15/Uskrsnice_2.jpg 3800 uskrsnica u Vinkovcima Pomoć umirovljenicima i građanima u potrebi pred Uskrs storyeditor/2024-03-15/zagrebacka_b_fo.jpg Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije Za provođenje zaštite od požara planirano 694.100 €